Sport28. februar 2023

Landsholdsstjernen Sarah Iversen åbner op om "ubehagelige" vejninger: – Man sagde jo ikke noget, for alle gjorde det

Sarah Iversen åbner ærligt op omkring de "ubehagelige" vejninger hun og flere landsholdsspillere var udsat for, da de spillede på ungdomslandsholdene
Sarah Iversen (tv.) åbner nu op om vejningerne, som hun og mange andre landsholdsprofiler blev udsat for på ungdomslandsholdene. På billedet sidder hun sammen med søsteren Rikke Iversen (th.), der også er dansk landsholdsspiller.
Sarah Iversen (tv.) åbner nu op om vejningerne, som hun og mange andre landsholdsprofiler blev udsat for på ungdomslandsholdene. På billedet sidder hun sammen med søsteren Rikke Iversen (th.), der også er dansk landsholdsspiller.
 Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix

Flere store landsholdsprofiler åbnede ærligt op om de offentlige vejninger, da Jyllands-Posten søndag aften kunne fortælle, at det var sket for piger helt ned til 15 års alderen på ungdomslandsholdene.

Nu åbner landsholdsprofilen Sarah Iversen op i et interview med B.T, hvor hun fortæller om vejningerne, og hvor ubehageligt det var for hende.

– Jeg kan huske, jeg syntes, det var så pinligt og så ubehageligt. Nogle gange var det også sådan, når vi kom ind, var der nogle, der allerede stod uden tøj på og var i gang. Det var altid en eller anden spiller, der havde været på vægten, der skrev den næstes tal ned, fortæller hun ærligt til mediet.

Hun fortæller, at hun ikke synes, at det var sjovt, men det var også bare sådan, det var dengang.

Der var ikke mænd tilstede, når vejninger foregik, men Sarah Iversen fortæller, at det stadig var mærkeligt.

– Man sagde jo ikke noget, for alle gjorde det.

Sarah Iversen, dansk landsholdsspiller, til B.T.

Flere spillere fortæller i Jyllands-Posten, at de følte sig overvåget under måltiderne, og de blev kaldt til samtale, hvis træner- eller lederstaben vurderede, at de spiste for meget eller for lidt.

Nogle blev sågar beordret til at komme mere mad på tallerkenerne.

De mange landsholdsprofiler, der er stået frem den seneste tid, giver Sarah Iversen et håb om, at det kan være med til at rykke noget, når der bliver talt vejninger og andre sværere emner.

Men hun understreger overfor B.T, at der sikkert også om 10 år vil være noget, hvor man ser tilbage og tænker "hvorfor fanden gik de med til det, hvorfor sagde de ikke noget."

Til Jyllands-Posten fortæller sportschef ved Dansk Håndbold Forbund, Morten Henriksen, at vejninger blev brugt som et redskab til at sikre, at spillerne spiste og drak det, de skulle.

Han understreger også, at der ikke har været nogen ond hensigt med vejningerne. De blev dog droppet, da afsløringerne om den hårde kultur i elitesvømning kom frem i 2019.

Sponsoreret indhold