Sport4. april 2023

Landsholdsstjernen Patrick Russel træner med Rødovre Mighty Bulls' kvindehold

Efter en tidlig afslutning på klubsæsonen har han holdt formen ved lige med Rødovres kvindehold
Patrick Russel holder formen ved lige ved at træne med Rødovre Mighty Bulls' kvindehold. 
Patrick Russel holder formen ved lige ved at træne med Rødovre Mighty Bulls' kvindehold.
 Foto: Stefan Jerrevång/TT/Ritzau Scanpix

Ishockeyspilleren Patrick Russell har måttet tage usædvanlige skridt for at holde sig i form til det danske landsholds VM-træningslejr, der blev indledt i Aalborg i søndags.

Russells klubsæson sluttede tidligt, fordi hans svenske klub, Linköping, skuffende endte i tabellens "ingenmandsland" og hverken skulle spille slutspil eller nedrykningskampe.

Den 30-årige forward har således ikke været i kamp siden 9. marts og har i stedet holdt formen ved lige ved at træne med Rødovres kvindehold.

- Det har mest handlet om at få skøjterne på og få rørt pucken, og det har været super, og jeg kan mærke, at jeg stadig er i ok form, siger Russell.

Kontakten til Rødovre-kvinderne er opstået gennem hans søster, Emma Russell, der er en farlig forward hos både Rødovre og kvindelandsholdet.

Med Emma Russell på holdet vandt Rødovre i marts det danske mesterskab for andet år i træk.

- Det er jo også for at få lidt istid sammen med hende. Holdet har været superflink til at sige ja, når jeg har spurgt, om jeg måtte være med, siger Patrick Russell.

Den fysisk stærke forward erkender dog, at han ikke lægger alle sine kilo i tacklingerne, når han er oppe mod modspillere af hunkøn.

- Jeg må indrømme, at jeg holder lidt igen. Men de gør det helt udmærket, og jeg synes faktisk, at der er meget godt tempo på. Jeg sveder da i hvert fald, når jeg træner med dem. Det må man give dem. Det er ikke dårligt, siger Patrick Russell.

Den tidligere NHL-fighter ligner på forhånd en nøglespiller for det danske landshold til VM i Tampere, hvis han kan holde sig fri af skader frem til maj, hvor turneringen spilles.

- Sidste år missede jeg jo VM på grund af en håndledsskade. Det er en lang træningslejr, og der kan nå at ske meget, men jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at være i topform, siger Patrick Russell.

Sponsoreret indhold