Sport31. august 2022

Landsholdsspiller Andreas Cornelius skriver kontrakt med FCK

Landsholdsspilleren Andreas "Corner" Cornelius skifter til FC København på kontrakt frem til sommeren 2027
Nu vender Andreas Cornelius tilbage til FCK.
Nu vender Andreas Cornelius tilbage til FCK.
 Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Deadlinen nærmer sig, og kort inden transfervinduet lukker, har landsholdsspiller Andreas Cornelius skrevet kontrakt med FC København.

Det oplyser FCK onsdag aften på klubbens hjemmeside, efter den 29-årige angriber har skrevet under med det danske mesterhold, som Andreas "Corner" Cornelius nu skal repræsentere for tredje gang i sin fodboldkarriere.

Tidligere på dagen meddelte FCK, at man var nået til enighed med den tyrkiske mesterklub Trabzonspor om en handel.

– Jeg har hele tiden vidst, at jeg en dag gerne ville tilbage til FCK, og jeg er virkelig glad for at være her, siger Cornelius.

– Jeg har også hele tiden haft et ønske om at gøre det, mens jeg har alderen til at bidrage. Timingen viste sig rigtig for alle parter nu, og jeg glæder mig helt vildt til at spille i Parken igen, siger han.

I sidste uge stod FCK over for den hjemvendte angriber, da københavnerne slog Trabzonspor i playoffrunden til Champions Leagues gruppespil.

Sportsdirektør Peter Christiansen kalder Cornelius en angriber på internationalt niveau.

– Det har han både vist på landsholdet og i de klubber, han har været i, siden han forlod FC København.

– Vi har hele tiden sagt, at kvalitet var afgørende for, om vi ville hente flere spillere til, og det får vi med Andreas, siger sportsdirektøren.

Cornelius har spillet i FCK af to omgange før – første periode løb fra ungdomsårene og frem til 2013 og igen fra 2014 til 2017.

De seneste sæsoner har angriberen været forbi Atalanta og Parma i italiensk fodbold samt franske Bordeaux, og i sidste sæson blev han topscorer for Trabzonspor, da holdet vandt tyrkisk guld.

Sponsoreret indhold