Sport29. marts 2023

Landsholdsprofilen James McClean står frem med diagnose: Datteren har det også

Den 33-årige fodboldspiller James McClean har fået diagnosticeret autisme
James McClean spillede sammen med Nicklas Bendtner i Sunderland. Nu fortæller han åbent, at han er autist.
James McClean spillede sammen med Nicklas Bendtner i Sunderland. Nu fortæller han åbent, at han er autist.
 Foto: Scanpix Denmark

Den irske fodboldlandsholdsspiller James McClean har autisme. Det skriver han i et opslag på Instagram.

Wigan-spillerens fireårige datter, Willow-Ivy, er autist, og det var medvirkende til, at McClean fik mistanke om, at han selv havde lignende personlighedstræk.

– Jo mere Erin (McCleans hustru, red.) og jeg har lært om autisme, jo mere gik det op for os, at jeg lignede Willow mere, end vi troede.

– Jeg ser så mange træk i hende, som jeg genkender i mig selv. Så jeg besluttede at tage en ASD-test (Autism Spectrum Disorder, red.), forklarer han.

Autismeforeningen i Danmark beskriver autisme som "en medfødt anderledeshed i hjernens udvikling, der påvirker opfattelsen af omgivelserne, og måden man interagerer med andre på".

– Det har været noget af en rejse, og eftersom jeg nu har en diagnose, føler jeg, at tiden er inde til at offentliggøre den, skriver McClean og henviser til, at det på søndag er verdens årlige autismedag.

33-årige James McClean har spillet 96 landskampe for Irland og var senest på banen, da irerne i mandags tabte 0-1 til Frankrig i EM-kvalifikationen.

I Danmark har 0,77 procent af befolkningen en offentligt udredt autismediagnose. Personer, der er udredt i privat regi, er ikke medregnet, skriver Autismeforeningen på sin hjemmeside.

Sponsoreret indhold