Sport14. august 2023

Lagde du mærke til det? Derfor var Mikkel Bjerg ikke til Tour-fejring

Syv af de 11 Tour-danskere var til stede i Tivoli, da Jonas Vingegaard blev fejret i Tivoli – men Mikkel Bjerg var ikke til stede
Syv af de 11 Tour-danskere var til stede, da Jonas Vingegaards Tour-sejr blev fejret i Tivoli. 
Syv af de 11 Tour-danskere var til stede, da Jonas Vingegaards Tour-sejr blev fejret i Tivoli.
 Foto: Keld Navntoft

LÆS OGSÅ: Gigantisk Tour-succes: Så meget tjener Jonas Vingegaard

Der var dømt kæmpe folkefest, da Jonas Vingegaard kort tid efter at have vundet sit andet Tour de France kom til Danmark og lod sig hylde af da mange danske fans.

Allerede i lufthavnen stod folk klar til at tage imod Tour-vinderen, hvorefter turen gik forbi både Rådhuspladsen og Tivoli.

I Tivoli var Jonas Vingegaard dog ikke alene på scenen. Han havde selskab af seks af de andre Tour-danskere, der ligeledes blev hyldet af de mange fremmødte fans.

Det var dog ikke alle Tour de France-danskerne, der var mødt op til fejringerne. En af dem, der ikke mødte op, var Mikkel Bjerg – og det var der en helt særlig årsag til.

Det fortæller Mads Pedersen i podcasten "Hvad så!?", der har komikeren Christian Fuhlendorff som vært.

– Vi spurgte ham (læs: Mikkel Bjerg), og han svarede, at det simpelthen ville være for underligt at skulle stå og fejre Jonas Vingegaard, når han lige havde prøvet at sætte ham i tre uger. Det ville han ikke kunne få sig selv til, fortæller Mads Pedersen.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-08-14/20230702-150435-l-1920x1280we.jpg
Mikkel Bjerg var ikke til Tour-fejring i Tivoli - og det var der en særlig årsag til.
 Foto: Ritzau Scanpix

Svaret kommer efter en snak om, hvor meget danskerne holder med hinanden på kryds af tværs af holdene – for eksempel kontra ens egne holdkammerater. Her syntes Mikkel Bjerg altså det ville være upassende at deltage i Jonas Vingegaard-fejringerne, når hans egen kaptajn, Tadej Pogacar, var Vingegaards helt store konkurrent.

Mads Pedersen slår samtidig fast, at hvis han selv havde en holdkaptajn, der kørte for at vinde løbet, så ville det også være svært at glæde sig over, at Vingegaard vandt.

De syv danske Tour de France-ryttere, der dukkede op i Tivoli til den store Vingegaard-fest, var Jonas Vingegaard, Mads Pedersen, Michael Mørkøv, Kasper Asgreen, Mattias Skjelmose, Jonas Gregaard og Anthon Charmig.

Mikkel Bjerg, Søren Kragh Andersen, Christopher Juul-Jensen og Magnus Cort var ikke til stede til trods for at have været med til Tour de France.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-08-14/20230726-mr-vingegaard-085.jpg
Der var dømt kæmpe folkefest, da Rådhuspladsen og Tivoli dannede rammerne for fejringen af Jonas Vingegaard.
 Foto: Michael Rieck

Sponsoreret indhold