Sport27. juni 2023(opd. 28. juni 2023)

Kyrgios jubler: Saudi-Arabien forhandler med ATP

Saudi-Arabien afviser anklager om menneskerettighedskrænkelser og fortsætter jagten på store sportsbegivenheder
Nick Kyrgios meldte i maj måned afbud til show-kampen i Royal Arena mod Holger Rune.
Nick Kyrgios meldte i maj måned afbud til show-kampen i Royal Arena mod Holger Rune.
 Foto: ASSOCIATED PRESS

Mens mange har udtrykt bekymring for Saudi-Arabiens hastigt voksende indtog i særligt fodbold, golf og nu tennis, er tennis' "enfant terrible" Nick Kyrgios anderledes positivt stemt over for udsigten til en klækkelig skilling.

Nyheden om, at ATP er i "positiv dialog" med Saudi-Arabien bliver modtaget med åbne arme af australieren, som på Twitter skriver, at spillere "endelig" ville blive betalt "det, vi fortjener" - ledsaget af ti pengepose-emojis.

ATP (Association of Tennis Professionals) er de bedste professionelle mandlige tennisspilleres turneringsserie, og skal man tro rygtebørsen, så er er PIF (Saudi-Arabiens offentlige investeringsfond) allerede tæt på at sikre sig dets første officielle tour-begivenhed.

Allerede i april begyndte værtsrygterne at svirre om "Next Gen ATP Finals", der er en årlig turnering for sæsonens bedste spillere på 21 år og under.

Siden grundlæggelsen har begivenheden fundet sted i Milano, Italien, men turneringen er med al sandsynlighed på vej til den saudiske havneby, Jeddah.

Holger Rune skulle have spillet turneringen sidste år, men valgte i stedet at være førstereserve ved ATP Finals, grundet sejren over Djokovic ved Paris Masters, der sendte danskeren i top 10.

Diskussionen omkring "sportswashing" eller på dansk "sportsvask" - er et udtryk, der bruges til at beskrive praksis for enkeltpersoner, grupper, virksomheder eller regeringer, der bruger sport til at forbedre omdømme, der er plettet af forseelser.

Og det er netop dét, som mange anklager det saudiske regime for. Store sportsnavne som Andy Murray og golfspilleren Rory McIlroy har utrykt bekymring over investeringerne - Saudi-Arabiens vældig tvivlsomme håndhævelse af basale menneskerettigheder taget i betragtning.

Murray har allerede sagt, at han ikke ville acceptere et tilbud om at spille i Saudi-Arabien.

- Jeg ville ikke spille, nej. Jeg kan forestille mig, at det kun vil være et spørgsmål om tid, før vi ser tennisturneringer blive spillet der, udtalte han tidligere i juni.

Nyheden er til gengæld blevet hilst velkommen af ​​verdensetteren Carlos Alcaraz, som sagde, at han ville være glad for at spille i nationen.

Sponsoreret indhold