Sport5. april 2023

Kronprinsen så herrernes håndboldfinale, men ikke kvindernes: Nu kommenterer de på fraværet

Til VM-finalen i Stockholm var kronprins Frederik på tribunen, men sådan var det ikke, da kvinderne spillede EM-finale i Slovenien. Han skal dog være mere end velkommen næste gang, når VM spilles på dansk grund
Da håndboldherrerne sikrede sig den tredje VM-guldmedalje i træk, var det med kronprins Frederik på tribunen i Stockholm. Sådan var det dog ikke, da kvinderne få måneder forinden havde spillet EM-finale i Slovenien.
Da håndboldherrerne sikrede sig den tredje VM-guldmedalje i træk, var det med kronprins Frederik på tribunen i Stockholm. Sådan var det dog ikke, da kvinderne få måneder forinden havde spillet EM-finale i Slovenien.
 Foto: Jesper Sunesen

De sidste måneder af 2022 og første måned af 2023 bød på fabelagtige præstationer fra både kvinde- og herrelandsholdet i håndbold.

Håndboldherrerne sikrede sig VM-guldet i Stockholm, imens håndboldkvinderne tabte snævert til Norge i EM-finalen og rejste hjem med en sølvmedalje.

Opbakningen fra danskerne fejlede ingenting, men den ellers sportsglade kronprins Frederik var kun at finde til en af finalerne.

Ifølge Ekstra Bladet var det ikke en bommert, at kronprinsen ikke var til stede på tribunen, da kvinderne spillede, men at det mere kunne tolkes som ”et bevidst fravalg”.

På det danske kongehus Instagram-profil lagde kronprinsparret dengang et opslag ud, hvor det var til at se, at de så kampen på tv.

Men for hovedpersonerne på banen var fraværet ikke noget, man lagde synderligt mærke til, når kampen var i gang.

Det fortæller flere af profilerne, der netop nu er samlet forud for to testkampe mod Sverige.

- Der er jo lidt kortere til Sverige end til Slovenien. Så må vi håbe, at vi gør det godt nok til december, så vi skal spille i en finale og han kommer og ser den. Jeg tænkte faktisk ikke over, hvem der sad på tribunen. Jeg var bare glad for at spille en finale, siger Sandra Toft til SE og HØR.

Også landstræner Jesper Jensen tager spørgsmålet med et smil.

- Nej, der tænker jeg, at han har helt fint styr over sin egen kalender. Den er nok også rimelig booket, siger landstræner Jesper Jensen.

Kronprinsen sendte et skriv ud da finalepladsen blev sikret, og det tog Danmarks topscorer til slutrunden og All Star-spilleren Emma Friis blandt andet som en støtte.

- Jeg husker, at han sendte et skriv ud til os, og det tog vi som støtte. Så jeg hæfter mig ikke så meget ved, om han var til stede eller ej. Normalt tænker jeg ikke så meget over, hvem der er på tribunen, fortæller Emma Friis til SE og HØR.

Til vinter får kronprins Frederik muligheden for at støtte håndboldkvinderne i hallen igen. Denne gang dog noget tættere på da VM blandt andet spilles på dansk grund.

Her er han også mere end velkommen. Det fortæller både Mette Tranborg og Anne Mette Hansen, som er mere end klar til, at kronprins Frederik kigger forbi Herning til vinter.

Spørgsmålet er derfor, om der er tid til at snuppe en dag eller to i håndboldhallen, når VM starter den 29. november og slutter den 17. december.

Sponsoreret indhold