Sport15. marts 2024 (opd. 15. marts 2024)

Kontroversielt kald sender Viktor Axelsen ud: - Jeg er meget ærgerlig over mit niveau

Den danske sportsstjerne oplevede fredag en skuffende exit fra All England-turneringen efter et kontroversielt dommerkald ved stillingen 18-18 i tredje sæt. Trods en stærk start tabte den danske verdensetter til Anthony Ginting og missede semifinalen.
Anthony Ginting løb med sejren.
Anthony Ginting løb med sejren.
 Foto: Bradley Collyer/AP/Ritzau Scanpix

I første sæt så det ud til, at badmintonspilleren Viktor Axelsen i sikker stil skulle cruise i semifinalen ved den traditionsrige All England-turnering.

Sådan skulle det ikke gå, og særligt et dommerkald i slutningen af tredje sæt endte med at have afgørende betydning for danskeren, der tabte 21-8, 18-21, 19-21 til indonesiske Anthony Ginting.

- Jeg er meget ærgerlig over mit niveau. Jeg synes ikke, at det var specielt godt. Jeg havde alle muligheder for at vinde, og så er jeg selvfølgelig meget ærgerlig over det dommerkald til sidst, siger Axelsen til TV 2 Sport.

Ved 18-18 i tredje sæt endte de to spillere i en lang duel, der kontroversielt endte i indonesisk favør.

Axelsen var i situationen stærkt utilfreds med kampens dommer, da han mente, at Gintings ketsjer var over nettet, da han slog til bolden, hvilket de efterfølgende billeder også viste, at den havde været.

- Hvis der ikke er fejl, er det fuldstændig vanvittigt. Så er jeg blind, og så skal jeg gå til Louis Nielsen (brillebutik, red.), lyder det fra den danske verdensetter.

- Nogle gange går kaldene ens vej. I dag gik det ikke min vej, og det er selvfølgelig ærgerligt i en All England-kvartfinale ved 18-18 i det afgørende sæt.

Axelsen havde ellers inden fredagens møde den indbyrdes overhånd og havde vundet de seneste 11 møder mod Ginting, men den stime fik indoneseren brudt.

Torsdag røg fire af de fem tilbageværende danske deltagere ud af den engelske turnering, og dermed var Viktor Axelsen fredag eneste tilbageværende dansker.

Med verdensetterens exit bliver finaleweekenden i Birmingham dermed uden dansk islæt.

Sponsoreret indhold