Sport9. oktober 2023

Konen trækkes ind i Jan Magnussens gældscirkus

Racerkøreren skylder millioner til Skat, som har foretaget udlæg i hans hus og racerbil - nu trækkes hans hustru Christina Birkhede med ned i gældsspiralen
Skat vil gerne se nogle millioner, men tanken er tom hos Jan Magnussen.
Skat vil gerne se nogle millioner, men tanken er tom hos Jan Magnussen.
 Foto: Martin Høien

Jan Magnussen er kørt fuldstændig af banen, når det gælder økonomien.

Den 50-årige tidligere Formel 1-kører, som bor i Roskilde, har - som SE og HØR tidligere har berettet - ifølge Tinglysningen en kæmpegæld, som Skatteforvaltningen forsøger at inddrive.

Jan Magnussen med hustruen Christina Birkhede på Roskilde Festival.
Jan Magnussen med hustruen Christina Birkhede på Roskilde Festival.
 Foto: Dan Mariegaard

Og nu er hans jævnaldrende hustru Christina Birkhede Magnussen også havnet på inddrivelsesfogedens sorte liste.

Skatteforvaltningen har både foretaget udlæg i parrets villa i domkirkebyen samt i Jan Magnussens Dallara-racerbil fra 1994.

Jan Magnussens hus er belånt til bristepunktet.
Jan Magnussens hus er belånt til bristepunktet.
 Foto: Google Maps

Jan Magnussen har længe følt Skats ånde i nakken, og hidtil har pantefogeden undladt at sikre sig pant i Christina Birkhede Magnussens andel af parrets 185 kvadratmeter store bolig.

Men den 25. september gik den ikke længere. Da fik fru Magnussen noteret et udlæg på 1.576.137 kr. på sin del af familien Magnussens kun 15 år gamle hus.

Skat vil have et meget større beløb fra Jan Magnussen, der efterhånden er bedst kendt som Kevin Magnussens far. I maj måned blev to udlæg på henholdsvis 1.188.546 og 5.556.189 kr. tinglyst i racerkørens hjem.

I alt forsøger Skat således at kradse 6.744.735 kr. ind hos en af Danmarkshistoriens bedste racerkørere.

Stopper det så her?

Nej. Når Skat vil inddrive gæld, så benytter de alle midler.

Jan Magnussen ejer en racerbil magen til denne. Også den har Skatteforvaltningen foretaget udlæg i.
Jan Magnussen ejer en racerbil magen til denne. Også den har Skatteforvaltningen foretaget udlæg i.
 Foto: CLASSIX.SE

Jan Magnussens Formel 3-racerbil af mærket Dallara har også en værdi, så den 25. september blev der tinglyst et udlæg på 5.700.512 kr. i køretøjet fra 1994.

I øjeblikket er der på en svensk hjemmeside en identisk racer til salg for 220.000 kr. Om det er Jan Magnussens bil, har det ikke været muligt at få oplyst. Hvis det er tilfældet, vil et salg blot bidrage med en dråbe i gældsbaljen.

Udover gæld til Skatteforvaltningen skylder Jan og Christina også penge til kreditforening og bank. I øjeblikket er der tinglyst "almindelig" gæld for over 7,8 mio. kr.

Den seneste offentlige vurdering, som er foreløbig, af parret hus er 6.891.000 kr., så hele den håbløse situation skriger på en af de helt store lottogevinster eller et besøg af eksperterne fra Luksusfælden.

SE og HØR har talt med Jan Magnussen, som reagerede med tydelig rødmen, da ordet gæld blev nævnt. Han afviste at kommentere sin økonomiske situation.

- Det vil gøre det hele meget værre. Det er en privatsag og der vil komme styr på det, sagde han, inden han lukkede døren.

Sponsoreret indhold