Sport2. april 2023

Kevin Magnussen efter australsk kaos: En møgweekend

Selv om der var positive tegn kalder Kevin Magnussen Australiens Grandprix for en møgweekend
Kevin Magnussen står noteret for ét point efter sæsonens første tre løb. - 
Kevin Magnussen står noteret for ét point efter sæsonens første tre løb. -
 Foto: Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen er tidligere i karrieren blevet nummer to og seks i Australiens Grandprix, mens 2023-udgaven er lige til glemmebogen.

Danskeren havde en skidt kvalifikation, og udgik efter 54 af 58 omgange i søndagens grandprix efter et møde med barrieren.

Forinden var han ligeledes sendt tilbage som sidste mand på grund af et pitstop efter otte omgange, umiddelbart før et rødt flag der gav konkurrenterne et gratis pitstop.

- Det var ikke vores weekend. Men der var nogle positive tegn. Det virker som om, at vi kan kæmpe med i top-10.

- Så det var bare en møgweekend med en dårlig tidtagning og et dårligt timet pitstop, inden jeg rammer væggen til sidst og knækker fælgen, siger Magnussen til TV3+.

Holdkammeraten Nico Hulkenberg blev nummer syv og hentede seks point til Haas, der nu har i alt syv point, efter at Magnussen hentede ét point i Saudi-Arabien.

Magnussen var søndag nummer 11, da han blev sendt i pit efter Alexander Albons uheld og det røde flag tidligt i løbet. Det var en "team-beslutning", fastslår danskeren.

- Jeg var træt af det efter pitstoppet, for jeg føler, at jeg havde fart i forhold til dem, der lå foran mig, så jeg var fortrøstningsfuld i forhold til at komme forbi dem, siger danskeren.

Magnussen tog hurtigt fire pladser efter løbets første røde flag og stående genstart. Senere overhalede han yderligere to rivaler og var derfor 12'er, da uheldet ramte efter 54 omgange.

Magnussens uheld gav endnu et rødt flag og en stående genstart. Den udviklede sig yderst kaotisk. 12 kørere gennemførte, og Max Verstappen vandt foran Lewis Hamilton og Fernando Alonso.

Sponsoreret indhold