Sport5. januar 2024

Kerber søgte råd hos veninden Caroline Wozniacki

2024 kan blive mødrenes år på WTA-touren. For nylig er Caroline Wozniacki, Naomi Osaka og Angelique Kerber vendt tilbage til toptennis
Caroline Wozniacki og Angelique Kerber er begge tilbage på højeste plan.
Caroline Wozniacki og Angelique Kerber er begge tilbage på højeste plan.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

For få år siden var det næsten utænkeligt, at verdens bedste kvindelige tennisspillere kunne stifte familie, mens de var på toppen af karrieren. Sådan er det ikke mere.

Selvom betingelserne stadig er hårde, klarer nogle af de største stjerner i dag både at være mor og professionel tennisspiller med stor succes.

Senest har den tredobbelte grand slam-vinder Angelique Kerber sluttet sig til tennis' "mødregruppe". Og hun behøver ikke lede langt efter inspiration til sit comeback.

Alene i 2023 til US Open var der 10 mødre i lodtrækningen. I øjeblikket tæller de mest succesrige mødre på WTA-touren Victoria Azarenka, Elina Svitolina og Caroline Wozniacki.

I 2023 nåede Victoria Azarenka Australian Open-semifinalen. Elina Svitolina fulgte efter og nåede til Wimbledon-semifinalen. Et par måneder senere kæmpede Kerbers gode ven, Caroline Wozniacki, sig ind i anden uge ved US Open.

Søgte råd fra Caroline

35-årige Angelique Kerber afslører, at hun op til sit comeback har haft brug for at sparre med Caroline Wozniacki, der selv er blevet mor til to og har genoptaget tenniskarrieren.

- Jeg talte meget med Caroline [Wozniacki] i løbet af de sidste måneder. Det er altid godt at have samtaler med nogen, der allerede har erfaringen. Men selvfølgelig er alle forskellige. Alle skal finde sin egen vej, fortæller hun til WTAs hjemmeside.

Caroline Wozniacki vandt i april 2022 sin afskedskamp mod Angelique Kerber foran mere end 10.000 fans i Royal Arena. I juni 2023 sprang Caroline Wozniacki så en vaskeægte tennisbombe, da hun på overdådig vis annoncerede sit comeback i modemagasinet Vogue.

Angelique Kerber har ligesom Caroline Wozniacki og Naomi Osaka (der ligesom Kerber netop er vendt tilbage fra barsel) modtaget et wildcard til Australian Open, der begynder 14. januar.

Sponsoreret indhold