Sport8. september 2023

Kasper Schmeichel afviste Saudi-Arabien: – Den største ære er at være landsholdsmålmand

Kasper Schmeichel vil til EM og VM i de kommende år. Det kunne saudiarabisk skifte spænde ben for, mener han.
Fodbold Landsholdet og Dronningen i Helsingør. Dronning Margrethe og landsholdet.
Kasper Schmeichel sætter en stor ære ved at spille for det danske landshold.
 Foto: Mikael Rieck

Landsholdsmålmand Kasper Schmeichel kunne være blandt den lange række af spillere, der denne sommer er skiftet til saudiarabisk fodbold på en lukrativ kontrakt, men af hensyn til landsholdet, ville Schmeichel ikke rejse til den storsatsende liga.

Han frygtede, at det kunne betyde et farvel til hans plads i målet på det danske landshold.

– Jeg tror, at hvis jeg var taget til Saudi-Arabien, så ville jeg ikke være landsholdsaktuel. Allerede der var det ikke attraktivt. Der kommer et EM til sommer og et VM i 2026. Alle, der kender mig, ved, hvor meget landsholdet betyder for mig, og det er med i alle mine overvejelser.

– Det har det været, siden jeg var ung. Det har altid handlet om at få spilletid og være landsholdsaktuel. Hvis man vil spille på det danske landshold, så er det ikke Saudi-Arabien, man skal tage til lige nu.

– Jeg ved ikke, om jeg kunne være kommet med, hvis jeg var skiftet derned, men jeg ville ikke tage den chance, siger Kasper Schmeichel.

Som udlandsdansker i hele sit liv har landsholdet og hjemmebanen i Parken en særlig status i Schmeichels liv.

– Den største ære i min fodboldkarriere er at være Danmarks landsholdsmålmand. Det vil jeg kæmpe til mit sidste åndedræt for at forblive. Det kan være svært for folk at forstå, hvor meget det betyder for mig, og jeg kan blive helt emotionel bare af at snakke om det.

– Jeg føler mig allermest hjemme, når jeg står i Parken med min landsholdstrøje på, siger Schmeichel.

I stedet for at skifte til Saudi-Arabien er han rykket fra Nice til Anderlecht, der med afstand er den mest vindende klub i belgisk fodbold.

Det har været en bevidst strategi for Schmeichel at vælge en klub, hvor der både internt og eksternt er en forventning om sejre og titler.

– Jeg har altid gerne villet spille i en klub, hvor det forventes, at man vinder, og hvor det ikke bare er dejligt at vinde. Nice og Leicester er jo ikke klubber, hvor der på samme måde er en tradition for at vinde, hvilket der er i Anderlecht.

– Jeg har altid gerne ville spille i en klub, hvor alt andet end en sejr ikke er godt nok.

– Jeg valgte Anderlecht på grund af det projekt, klubben har gang i. Vi er i gang med at samle et rigtig godt hold. Det har rigtig meget at gøre med Jesper Fredberg (sportsdirektør, red.) og Brian Riemer (cheftræner, red.), siger Kasper Schmeichel.

Han bliver holdkammerat med blandt andre Anders Dreyer, Thomas Delaney og Kasper Dolberg i Bruxelles-klubben.

Landstræner Kasper Hjulmand har i forbindelse med den igangværende landsholdssamling udtrykt, at konkurrencen mellem Schmeichel og reservemålmand Frederik Rønnow fra Union Berin er tættere end nogensinde. Det forstår Schmeichel godt.

– Verden har langt om længe fået øjnene op for, hvor god en målmand Frederik Rønnow er. Det har jeg jo hele tiden vidst, for jeg har trænet med ham i næsten ti år.

– Jeg har set den udvikling, han har været igennem. Han har været igennem en skadefri periode, og han har virkelig vist sig frem over en længere periode nu. Jeg er glad for, at han også får lov til at vise det på højeste niveau, når han skal spille i Champions League, siger Schmeichel om konkurrenten.

Kasper Schmeichel har spillet 94 landskampe siden debuten i 2013. Hans far, Peter Schmeichel, er landskampsrekordholder med 129 optrædener.

Sponsoreret indhold