Sport21. august 2023

Kasper Kirkegaard og Kasper Fisker kan dårligt forstå det: – Det er rørende

De to gode venner er nået til Ukraine efter seks helt vanvittige dage. Nu går turen videre til et børnehjem, hvor der skal deles legetøj, senge og møbler ud
Kasper Fisker og Kasper Kirkegaard er nået frem til Kyiv efter seks vanvittige dage.
Kasper Fisker og Kasper Kirkegaard er nået frem til Kyiv efter seks vanvittige dage.
 Foto: Søren Jul Lamberth

LÆS OGSÅ: I problemer på stort eventyr: Ben og fødder er stået af

De har gået over 330 kilometer på seks dage. En tur på gåben fra Danmark til Polen, og så videre med bil ind i Ukraine.

Kasper Kirkegaard og Kasper Fisker har klaret den vilde udfordring, de gav sig selv, da de satte sig for at gå den vilde distance på bare seks dage. Nu har de ramt det krigsramte land med vabler og ildelugtende fødder – alt det for at samle så mange mulige penge ind til krigsramte børn i Ukraine.

– Vi er medtaget efter den lange tur. Fødderne er smadret, og vi er i underskud på søvn, så vi har været presset. Med det sagt, så har opbakningen været helt fantastisk, og det er også derfor, vi har klaret den, fortæller Kasper Kirkegaard, da SE og HØR får fat på dem, imens de sidder i en bil på vej ud til det børnehjem, hvor de skal aflevere alt fra legetøj til senge og møbler.

– Der er måske en af os, der har været så presset, at han var ved at give op – og det var ikke mig, griner Kasper Fisker på den lidt skrattende telefonforbindelse.

Føler sig tryg

Opholdet i Kyiv har sat sine spor i de to eventyrer, der har oplevet luftalarmer, tildækkede monumenter, mindevægge med navne af faldne soldater og et hotel, der mindede om et spøgelseshus. Det til trods, så forsikrer de om, at de er i tryghed i det krigsramte lands hovedstad.

– Selv om det er skræmmende, så føler vi os trygge. Man sover godt nok med det ene øje åbent på grund af luftalarmerne, men det er sikkert her, fortæller Kasper Kirkegaard, inden Kasper Fisker supplerer med, at familien derhjemme ikke er eller skal være bekymrede.

– Min kone Stephanie har det egentlig okay. Det var faktisk værre tidligere i forholdet, når man var i lande og byer, hvor der er meget kriminalitet. Men vi er også i dialog med dem derhjemme hele tiden, så de ved, at alt er okay.

Overvældende støtte

Hele formålet med turen er at samle penge ind til krigsramte børn i Ukraine, og de to gange Kasper er begge helt på månen over den opbakning, de har modtaget i forbindelse med indsamlingen.

– Vi er ved at nå de 800.000 kroner, og nu går vi benhårdt efter en million. Det har været helt vanvittigt med den støtte, vi har fået. Det er alt fra et ungdomshjem, der har samlet pant, til børn der har droppet fredagsslikken og sendt en tyver. Det kan lyde som en kliché, men vi føler, vi har fået mere tilbage, end hvad vi har givet. Det er rørende, siger Kasper Fisker, inden "Store Kasper" tilføjer:

– Det har været helt umuligt at give op med den støtte og opbakning, vi har fået. Det er helt absurd at opleve, og det betyder bare, at hele den her oplevelse får endnu større betydning.

De to deltog i foråret i SE og HØR-podcasten " Af Banen", hvor de fortalte om det vilde projekt.

Du kan høre hele podcasten med Kasper Kirkegaard og Kasper Fisker her:

Sponsoreret indhold