Sport22. november 2022

Kasper Hjulmand om at spille i Qatar: - Det påvirker mig som person

Landstræneren synes ikke, det er nemt på det menneskelige plan at deltage i VM i Qatar
Kasper Hjulmand
Ifølge Danmarks landstræner Kasper Hjulmand er det svært for ham personligt at VM foregår i Qatar.
 Foto: Bernadett Szabo/Reuters/Ritzau Scanpix

Den danske landstræner Kasper Hjulmand erkender, at det er svært at håndtere den situation, han befinder sig i til VM i Qatar lige nu.

Danmark vil gerne protestere for menneskerettigheder, men mærker lige som andre landshold stor modstand.

Landsholdet leverede en skuffende indsats mod Tunesien, hvor kampen endte 0-0, men Hjulmand mener ikke, at uroen uden for banen var årsagen til, at præstationen var under niveau.

- Der er ingen som helst undskyldning i det her i forhold til den måde, vi spiller fodbold på og arbejder på, og jeg taler kun for mig selv, når jeg siger, at jeg som person og som menneske har det svært lige nu.

- Det her er nok noget, som er bygget op over lang tid. Vi har et slogan, som hedder ‘En del af noget større’, og lige nu er jeg ikke sikker på, om jeg er en del af noget, jeg kan lide, siger Hjulmand.

Kasper Hjulmand forklarer, at det ikke påvirker ham, når han arbejder, men at det påvirker ham meget som person.

- Det giver mig ikke så meget uro, at det går ud over min koncentration, når jeg arbejder med spillerne, men det giver uro nok for mig som menneske, at jeg bruger alt for lang tid på at prøve at finde ud af, hvordan jeg skal håndtere det her.

- Jeg har aldrig været på træningsbanen, i et mødelokale eller til kamp, hvor jeg står og tænker på noget andet, men jeg kan godt sige, at jeg går rundt om mig selv og har svært ved at finde mig selv i det her.

- For der er så meget, jeg har lyst til at sige, og så mange ting, jeg har lyst til at gøre, siger han.

Danmark ville til kampen mod Tunesien have stillet op med et OneLove-anførerbind om anfører Simon Kjærs arm.

Men af frygt for sanktioner valgte Danmark at droppe det, og Hjulmand advarer mod, at ansvaret ender med at blive spillernes.

- Jeg ved ikke, om det kun ville give et gult kort. Vi ved bare, at det ville få konsekvenser, som måske endda kunne få konsekvenser for det fodboldmæssige og for resultaterne.

- Det er meget hårdt at skulle lægge ansvaret over på spillerne. Jeg vil alle dage beskytte dem. Hvis de havde total frihed til at sige og gøre, hvad de vil... Måske kan vi gøre noget andet, det må vi se, siger Hjulmand.

Danmarks næste VM-kamp er på lørdag mod Frankrig.

Sponsoreret indhold