Sport18. marts 2024

Kasper Hjulmand hylder 'introverte spillere'

Man behøver ikke at have store armbevægelser eller råbe højest for at være en vinder, fortæller landstræneren og fremhæver Christian Eriksen og Kasper Dolberg
Kasper Hjulmand mener ikke, at ekstroverte spillere er større vindere end introverte. 
Kasper Hjulmand mener ikke, at ekstroverte spillere er større vindere end introverte.
 Foto: SØREN JUL LAMBERTH

Kasper Hjulmand virkede glad og afslappet, da SE og HØR og den øvrige presse mødte landstræneren i landsholdslejren mandag i Helsingør.

Her faldt snakken blandt andet på lederskab og vindermentalitet.

"Det kan I fandeme tro"

Kasper Hjulmand understregede, hvor "sindssygt vigtige" landsholdets lederfigurer er for holdet. Men han skyndte sig at uddybe, at en leder, i hans øjne, ikke nødvendigvis er hverken højtråbende eller den, som fylder mest:

-Jeg synes nogle gange, at man undervurderer introverte mennesker. Nu taler jeg ikke kun om fodboldspillere, men om mennesker, sagde han og uddybede:

https://imgix.seoghoer.dk/2024-03-18/20240224-175211-b-1920x1279we.jpg
Christian Eriksen er ikke kendt for sin sprudlende personlighed, men det er ikke en svaghed, fortæller Kasper Hjulmand.
 Foto: Dave Thompson/ASSOCIATED PRESS

- Vi hylder de ekstroverte, og vi vil gerne have nogen, der er farverige og snakker. Man tager lidt fejl af en Dolberg eller Eriksen: "Er der ikke noget ild?" Jo, det kan I fandeme tro, der er. De råber bare ikke højt".

- Så der er mange introverte stærke personligheder på det her hold - og i det hele taget. Som i vores samfund: "Nå, de vil nok ikke være med eller ikke vinde", men introverte mennesker har en ligeså stor ild, slår landstræneren fast.

I weekenden venter den første af to testkampe mod Schweiz og Færøerne. Danmark møder Schweiz i Parken lørdag aften med kampstart 20.45.

Sponsoreret indhold