Sport17. maj 2024

Kansas City Chiefs-stjerne Harrison Butker i massiv modvind efter kontroversiel tale

Den amerikanske fodboldstjerne Harrison Butker langede ud efter alt lige fra aborter og kvinder i arbejde til LGBTQ+-miljøet i en tale, han gav på Benedictine College
Harrison Butker spiller for NFL-holdet Kansas City Chiefs.
Harrison Butker spiller for NFL-holdet Kansas City Chiefs.
 Foto: Lucas Peltier/Reuters/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Travis Kelce om sit forhold til Taylor Swift: - Aner ikke, hvordan f*ck jeg scorede hende

Det kan være både godt og dårligt at gå viralt. I Harrison Butkers tilfælde må man sige, at det ikke just er faldet ud til hans fordel.

Den 28-årige fodboldstjerne, der til daglig spiller for Kansas City Chiefs som kicker, var lørdag inviteret til Benedictine College for at give årets dimissionstale, og selvom han ganske rigtigt talte, så er ordenes budskab ikke faldet i god jord.

I talen langer Butker nemlig ud efter LGBTQ+-miljøet og kalder blandt andet Pride for en "dødelig synd". IVF-behandlinger og rugemødre får sammen med den amerikanske præsident Joe Biden også en tur med riven.

Og så er der hele problematikken med kvinder, der drømmer om en karriere i stedet for at blive husmor.

Harrison Butker.
Harrison Butker.
 Foto: ZUMAPRESS.com/Newscom/MEGA

- Til de damer, der er til stede i dag, tillykke med en fantastisk præstation. Jeg vil gerne tale direkte til jer kort, fordi jeg mener, at det er jer, kvinderne, der har fået fortalt de mest diabolske løgn, siger Butker i talen og fortsætter:

- Nogle af jer vil måske få succesfulde karrierer i verden, men jeg vil vove at gætte, at de fleste af jer er mest begejstrede for jeres ægteskab og de børn, I vil bringe til verden.

- Jeg er uendeligt velsignet med de mange talenter, Gud har givet mig, men det kan ikke understreges nok, at al min succes er muliggjort, fordi en pige, jeg mødte i musikklassen tilbage i mellemskolen, konverterede til troen og blev min kone og omfavnede en af de vigtigste titler af alle — husmor.

NFL tager afstand

Som om det ikke var slemt nok, så vælger Butker også at citere popdivaen Taylor Swift.

Harrison Butker er kicker for Kansas City Chiefs.
Harrison Butker er kicker for Kansas City Chiefs.
 Foto: Steve Luciano/AP/Ritzau Scanpix

Der er bare lige det problem, at han vælger at omtale Swift som "min holdkammerats kæreste", og det er ikke faldet i god jord hos de mange Swifties.

På den officielle Kansas City Chiefs-instagramprofil er kommentarsporet på det seneste opslag oversvømmet med vrede kommentarer fra folk, der er i chok over Butkers tale.

Heller ikke NFL kan stå bag Butkers kontroversielle holdninger.

- Hans holdninger er ikke NFL's som organisation. NFL er standhaftig i vores engagement i inklusion, hvilket kun gør vores liga stærkere, siger NFLs vicepræsident Jonathan Beane i en udtalelse til People.

Du kan se hele Harrison Butkers kontroversielle tale her:

Sponsoreret indhold