Sport8. februar 2023

Kæmpe stjerne slår rekord: LeBron James har scoret flest point

38-årige LeBron James har slået en fornem rekord under sin seneste kamp
LeBron James
LeBron James er nu den mest scorende spiller i NBA.
 Foto: Ronald Martinez/AFP/Ritzau Scanpix

Basketballstjernen LeBron James scorede natten til onsdag dansk tid 38 point for Los Angeles Lakers i hjemmekampen mod Oklahoma City Thunder og blev dermed den mest scorende spiller i NBA's historie.

Allerede da LeBron James rundede 36 point i kampen, fik han rekorden for sig selv.

Rekorden har tidligere tilhørt en anden Los Angeles Lakers-legende Kareem Abdul-Jabbar, der scorede 38.387 point i NBA-grundspillet i en karriere, der løb fra 1969 til 1989.

Nu er rekorden LeBron James' med 38.390 point, og den kommer han kun til at øge, så længe han stadig optræder i NBA.

I rekorden medregner NBA kun point scoret i grundspillet og altså ikke pointene, der er scoret i slutspillet.

Abdul-Jabbar, der var til stede under Lakers-kampen, havde været indehaver af rekorden siden 5. april 1984. Før det tilhørte den Wilt Chamberlain.

Da James nåede rekorden i tredje periode, blev kampen stoppet, så Lakers-legenden kunne modtage sin hyldest.

- Jeg vil bare gerne sige tak til de Lakers-trofaste, I er noget helt specielt, sagde James.

- At være i stand til at være nær sådan en legende som Kareem (Abdul-Jabbar, red.) er uvirkeligt, det gør en meget ydmyg, fortsatte LeBron James.

Det lykkedes dog ikke for Lakers at vinde kampen. Oklahoma City Thunder skabte en lille overraskelse ved at vinde 133-130.

38-årige LeBron James har været en af ligaens bedste spillere i hele karrieren - og halvdelen af sit liv. Og selv når han stopper, kan familienavnet blive i ligaen.

Han har flere gange sagt, at han bliver ved, indtil han kan spille med eller mod sin ældste søn, LeBron "Bronny" James Jr., som i dag er 18 år gammel og går i high school.

James spiller sin 20. sæson i NBA.

I perioderne fra 2003 til 2010 samt fra 2014 til 2018 spillede han for Cleveland Cavaliers, og i de fire år imellem fra 2010 til 2014 tørnede han ud for Miami Heat. Siden 2018 har han været Lakers-spiller.

Sponsoreret indhold