Sport6. december 2022

Kæmpe skandale under opsejling: Juventus kan blive tvangsnedrykket - igen

En efterforskning af fodboldklubben Juventus er lige nu i gang
Den nu tidligere Juventus-præsident Andrea Agnelli kan lige se til fra siden, imens klubben bliver efterforsket for fusk. 
Den nu tidligere Juventus-præsident Andrea Agnelli kan lige se til fra siden, imens klubben bliver efterforsket for fusk.
 Foto: Marco Bertorello/AFP/Ritzau Scanpix

De sorte skygger fra korruptionsskandalen og den efterfølgende tvangsnedrykning tilbage i 2006 hænger stadig over Juventus.

For selvom tiden efter skandalen har været fyldt med titler og succes, så gav den storklubben et blakket ry.

Nu, 16 år senere, er klubben underlagt en ny efterforskning.

Denne gang for fusk med lønninger af flere spillere og en træner.

Det omhandler en påstået hemmelig aftale om løn til 7 spillere samt den tidligere træner Maurizio Sarri, der alle skulle have fået 3 måneders løn, selvom de officielt var gået med til at give afkald på lønnen.

Den italienske advokat Mattia Grassani, der har speciale i sportslove, giver udtryk for, at denne efterforskning er endnu større end den i 2006, og at den kan resultere i samme udfald.

- Det her er den største efterforskning i klubbens historie, endnu større end Calciopoli i 2006. Beskyldningerne mod dem er fuldstændig uden fortilfælde, siger Mattia Grassani til radiostationen Rai1.

- Rent sportsligt risikerer de helt sikkert at få en straf langt større end bare en bøde. Det her kan lede til en hård straf, da reglerne om sådanne lovbrud er ret klare og kan lede til hård sportslig straf.

Allerede nu er der sket ting i Juventus.

Præsident Andrea Agnelli, vicepræsident Pavel Nedved og sportsdirektør Maurizio Arrivabene har alle valgt at stoppe inden for den seneste tid.

Tilbage i 2006 blev klubben tvangsnedrykket til Serie B.

Man rykkede dog tilbage i Serie A i løbet af første sæson.

Efter 4 sæsoner tilbage i Serie A uden titler vandt de 9 titler i træk.

Sponsoreret indhold