Sport11. oktober 2022

Kæmpe sensation i Parken: FC København spiller uafgjort med Manchester City

Efter en højdramatisk 1. halvleg spiller FCK og Manchester City 0-0
FC København spiller uafgjort med Manchester City i Champions League.

Der var lagt op til, at FC København endnu en gang skulle have ørene i maskinen af Manchester City, efter de i sidste uge tabte 5-0 i Manchester.

Men efter en heroisk indsats af løverne, ender aftenens Champions League-kamp uafgjort 0-0.

Mest underholdning var der i første halvleg, hvor VAR tre gange blandede sig i manglende kendelser fra kampens portugisiske dommer, Artur Dias. To af gangene gik det FCK's vej i VAR-rummet.

Første gang var, da FCK slap med skrækken, efter at Citys midtbanespiller Rodri havde kanoneret bolden op i hjørnet efter ti minutter.

Er det Batman? Nej, det er blot Kamil Grabara, der piller et straffespark.

Men Riyad Mahrez ramte bolden med hånden i opspillet til drømmemålet, som blev annulleret.

FCK-målmanden, Kamil Grabara, reddede herefter et straffespark fra Manchester City-stjerne Riyad Mahrez.

Kort tid efter fik englænderne sågar vist en mand ud, da unge sergio Gomez trak en nødbremse på FCK-spilleren Hakon Haraldsson.

Sergio Gomez blev sendt tidligt i bad.

Pludselig skulle FCK spille 11 mod 10, og størstedelen af de 35.447 tilskuere i Parken jublede euforisk i troen på et overraskende dansk resultat.

City-manager Pep Guardiola reagerede ved at flå straffesparkssynderen Mahrez ud og bolstre forsvaret med Ruben Dias.

Lukas Lerager havde FCK's bedste tilbud i første halvleg, da midtbanespilleren fyrede et langskud afsted, men City-keeper Ederson verfede bolden over mål.

Trods et kvarter i undertal havde City bolden to tredjedele af tiden i første halvleg.

I anden halvleg så FCK mest til bolden. Men City lod også til at være godt tilfreds med uafgjort og samlet ti point på gruppens førsteplads.

City kom til en enkelt chance efter 50 minutter, da Kevin De Bruyne testede Grabara fra distance. Polakken reddede til hjørne.

Generelt var de sidste 45 minutter mere chancefattige. Måske også fordi begge hold dybest var tilfredse med et point hver.

Mange tilskuere håbede givetvis på at se den norske målmaskine Erling Haaland. Men angriberen blev siddende på bænken i hele kampen.

FCK gæster i den næste europæiske opgave Sevilla. Det ser ud til at blive en afgørende kamp i jagten på gruppens tredjeplads.

Københavnerne kan senere tirsdag aften blive matematisk elimineret fra at gå videre i Champions League, hvis det lykkedes Dortmund at slå Sevilla.