Sport29. juli 2023

Kåre Quist om Juventus' Conference League-exit: - Tavlen skulle viskes rent

Den italienske fodboldklub er en af tv-værtens to hjerteklubber
Kåre Quist tror stadig på, at Juventus får en god sæson.
Kåre Quist tror stadig på, at Juventus får en god sæson.
 Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

- Det er ikke nogen nyhed, hvis man følger Serie A tæt. Det har stået på længe.

Sådan lyder ordene fra Kåre Quist til SE og HØR, efter det fredag kom frem, at Juventus er blevet kylet ud af Europa Conference League.

Den 52-årige tv-vært er stor fan af den italienske fodboldklub og følger holdet tæt.

Han ser det ikke som et problem, at Juventus ikke kommer til at spille europæisk fodbold i denne sæson.

- Juventus kvalificerede sig jo til Champions League, men fik frataget point, så de endte med Conference League, fortæller Kåre Quist.

- "Den Gamle Dame" (klubbens kælenavn, red.) havde et regnskab, der skulle gøres op med UEFA, og her var det netop planen at viske tavlen ren ved at “misse” Conference League, som ingen har lyst til at deltage i, siger han videre.

Trods Juventus' udelukkelse fra den europæiske turnering er Kåre Quist sikker på, at klubben kommer til at få en god sæson - det samme siger han om sin anden hjerteklub.

- Jeg er sikker på, at mine to hjerteklubber FCK og Juventus bliver mestre. Og at "Juve" er tilbage i Champions League næste år, afslutter han.

Juventus er blevet smidt ud af Conference League på grund af brud på økonomiske regler.

Der er tale om en periode på et år, hvor Juventus er blevet diskvalificeret fra de europæiske turneringer på grund af bruddet på de økonomiske regler.

Samtidig er den italienske storklub blevet idømt en bøde på 20 millioner euro, hvilket svarer til godt og vel 150 millioner kroner.

Halvdelen af bøden, altså 10 millioner euro, er betinget, hvis klubbens årlige budgetter for 2023, 2024 og 2025 ikke overholder UEFA-kravene.

Nu, hvor Juventus altså ikke kommer til at spille med Conference League, bliver det Fiorentina, der trækker en billet til turneringen.

Sponsoreret indhold