Sport26. januar 2024

Jürgen Klopp forsikrer: Skal aldrig træne en anden engelsk klub

Liverpool-træneren, som stopper efter sæsonen, slår fast, at han i fremtiden aldrig vil tage et trænerjob i en anden engelsk klub
Jürgen Klopp stopper som Liverpool-træner efter sæsonen. Han slår dog fast, at han aldrig skal træne en anden engelsk klub.
Jürgen Klopp stopper som Liverpool-træner efter sæsonen. Han slår dog fast, at han aldrig skal træne en anden engelsk klub.
 Foto: Oli Scarff/AFP/Ritzau Scanpix

Jürgen Klopp chokerede fredag det meste af fodboldverdenen, da han fortalte, at når sæsonen er slut, er han ikke længere manager i Liverpool.

På et pressemøde senere fredag fortalte han, at han agter at holde i hvert fald et års pause.

Og Liverpools fans kan godt være rolige. De kommer ikke til at forholde sig til Jürgen Klopp som træner for en af rivalerne i Premier League.

- Jeg ved ikke, hvad der skal ske i fremtiden. Men jeg skal ikke være i nogen klub eller på noget landshold det næste år. Og jeg skal aldrig træne en anden engelsk klub. Det kan jeg love, siger Jürgen Klopp ifølge AFP.

Tyskeren kom til Liverpool i 2015 og har været med til at fejre store triumfer.

I sæsonen 2019/20 førte han klubben til det første engelske mesterskab i 30 år, og sæsonen forinden havde han været med til at vinde Champions League.

Derudover har han ført klubben til yderligere to finaler i Champions League.

Han stopper i Liverpool, fordi han kan mærke, at energien så småt er begyndt at slippe op. Men ikke i så hastig grad, at han ikke stadig føler sig på toppen.

- Det er gået op for mig, at mine ressourcer ikke er endeløse, og jeg foretrækker at kaste alt ind i den her sæson og så holde en pause eller stoppe. Vi er ikke unge kaniner længere, og vi springer ikke så højt, som vi engang gjorde, siger han.

Han er stolt af sin trænerkarriere, som begyndte i Mainz i 2001. Siden kom han forbi Dortmund, inden Liverpool slog kløerne i ham.

- Det virker ret umuligt at starte, hvor jeg gjorde, og så ende i Liverpool. Men det kan blive muligt, hvis man investerer, alt hvad man har i sig. Og det var, hvad jeg gjorde, siger Klopp.

Liverpool fører lige nu Premier League og er fortsat med i både FA Cup, Carabao Cup og Europa League.

Sponsoreret indhold