Sport19. april 2024

Julian Nagelsmann får to år mere som tysk landstræner

Det Tyske Fodboldforbund har sikret sig Julian Nagelsmanns underskrift på en aftale, der gælder til 2026
Julian Nagelsmann bliver ikke Bayern München-træner igen. 
Julian Nagelsmann bliver ikke Bayern München-træner igen.
 Foto: FRANCK FIFE/Ritzau Scanpix

Rygterne om et opsigtsvækkende comeback i Bayern München var så småt begyndt at svirre, men Julian Nagelsmann forlader ikke posten som tysk landstræner.

Fredag oplyser Det Tyske Fodboldforbund (DFB), at man har sikret sig en ny aftale med den 36-årige træner.

De to parter er således blevet enige om at forlænge samarbejdet, så det nu løber til og med VM i 2026. Tidligere løb kontrakten til og med EM senere i år.

- Det er et stærkt signal fra DFB og landsholdet, at Julian Nagelsmann forbliver landstræner på den anden side af EM, for han er på ønskelisten i mange store klubber i Europa, siger DFB-præsident Bernd Neuendorf.

Julian Nagelsmann blev landstræner i Tyskland i september 2023, efter at Hansi Flick var blevet smidt på porten.

Tidligere på året var han blevet fyret fra trænerjobbet i Bayern München, hvor ledelsen ikke mente, at holdet havde udviklet sig tilstrækkeligt.

Alligevel er han på det seneste blevet sat i forbindelse med sin tidligere klub, som i øjeblikket er på udkig efter en afløser for Thomas Tuchel, som stopper efter sæsonen.

Men Julian Nagelsmann bliver altså ikke Bayern München-træner igen. I stedet kan han se frem til et EM på hjemmebane, og - hvis tyskerne kvalificerer sig - et VM i USA, Canada og Mexico.

- Det her er en beslutning, der er taget med hjertet. Det er en stor ære at træne landsholdet og arbejde med de bedste spillere i landet, siger Nagelsmann.

Han brød igennem som et kæmpe trænertalent, allerede inden han var fyldt 30. Præstationerne i Hoffenheim førte til et job hos RB Leipzig, inden Bayern München slog kløerne i ham i 2021.

Sponsoreret indhold