Sport7. juni 2023

Jude Bellingham klar til kæmpeskifte: På vej til Real Madrid

Den unge engelske fodboldstjerne Jude Bellingham er på vej til Real Madrid
Madrid? Den vej. Jude Bellingham er i hvert fald på vej til den spanske hovedstad og kongeklubben Real Madrid.
Madrid? Den vej. Jude Bellingham er i hvert fald på vej til den spanske hovedstad og kongeklubben Real Madrid.
 Foto: David Inderlied/AP/Ritzau Scanpix

Jude Bellingham kan inden længe kalde sig Real Madrid-spiller.

Onsdag skriver englænderens nuværende arbejdsgiver, Borussia Dortmund, på sin hjemmeside, at klubben er blevet enig med Real Madrid om en overgangssum for den 19-årige midtbanespiller på 103 millioner kroner. Det svarer til 767 millioner kroner.

Dermed får den spanske storklub et af verdens mest eftertragtede talenter på sit hold. På rygtebørsen har adskillige af Europas største klubber været meldt interesseret i Bellingham, der kom til Dortmund i 2020 fra Birmingham i en alder af 17 år.

Bellingham fik også sin fodboldopdragelse i Birmingham, og klubben er så stolt af ham, at man - inden Bellingham skiftede til Dortmund - pensionerede hans nummer, 22, så ingen andre Birmingham-spillere nogensinde igen kan have det på ryggen.

Bellingham, der gør sig på den centrale midtbane, har siden sin ankomst i Dortmund spillet 132 kampe for klubben. I dem er det blevet til 24 mål og 25 assister.

Kort efter sit skifte til Dortmund fik Bellingham debut på det engelske landshold, som han i alt har optrådt for 24 gange siden. Bellingham var fast mand i Englands startopstilling ved sidste års VM.

/ritzau/

Sponsoreret indhold