Sport19. marts 2024

Jonas Wind om at være et forbillede: - Det er en stor ære

Jonas Wind, Joakim Mæhle og Joachim Andersen præsenterede den nye landsholdstrøje i Helsingør mandag
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Jonas Wind deltog i præsentationen af den nye landsholdstrøje i Helsingør.
 Video: Søren Jul Lamberth

Da SE og HØR mandag mødte Jonas Wind til præsentationen af den trøje, som herrelandsholdet skal spille EM i til sommer, var det en oplagt mulighed at tage ham med på en lille "trip down memory lane".

Her spurgte vi blandt andet landsholdsangriberen, om han kunne huske sin første fodboldtrøje:

https://imgix.seoghoer.dk/2024-03-19/_1sl7506.jpg
Wind, Andersen og Mæhle i den nye landsholdstrøje sammen med Hummel-stifter Christian Stadil.
 Foto: SØREN JUL LAMBERTH

- Den første jeg fik, det var på en ferie. Jeg fik en Zidane-trøje med nummer fem. Den helt falske på et marked, hvor der hang en masse, så valgte jeg den, griner han.

FC Helsingør lagde (klub)hus til arrangementet, hvor børn fra lokale 5. klasser også var inviteret til præsentationen. Her fik de unge lov til at stille spørgsmål til deres idoler, og Jonas Wind tager ikke let på at være et forbillede:

- Det er en stor ære, at så mange små børn ser op til en. Man har selv været i den alder, så det er dejligt, forklarer han.

Da en 6-årig Jonas Wind trak Avedøre IF-trøjen over hovedet for første gang, havde han nok ikke forestillet sig, at han en dag ville blive en stor profil på det danske landshold.

Avedøre IF er i øvrigt en af de 1535 danske klubber, som er syet ind i trøjens inderside, som en hyldest til breddefodbolden. Det er dog ikke lykkedes den 25-årige Wolfsburg-angriber at finde barndomsklubben endnu:

- Jeg prøvede den for et par måneder siden, men jeg har ikke kigget godt nok, indrømmer han.

Danmark møder Schweiz i Parken lørdag, og tirsdag venter kampen mod Færøerne på Brøndby Stadion.

Da Jonas Wind debuterede på landsholdet i 2020 var det på netop Brøndby Stadion, hvor han også scorede det første af sine indtil videre otte mål for landsholdet. Du kan se det fulde interview med Jonas Wind øverst i artiklen.

Sponsoreret indhold