Sport31. marts 2023

Jonas Vingegaards Jumbo-Visma afviser panik: - Vi håber, vi kan fortsætte det her i adskillige år

Jumbo kan meget vel være færdig som hovedsponsor for Jonas Vingegaards cykelhold efter 2024.
Jonas Vingegaard har kørt med Jumbo på maven, men det kan ende med at ændre sig i fremtiden, da Jumbo kan være færdige som hovedsponsor efter 2024.
Jonas Vingegaard har kørt med Jumbo på maven, men det kan ende med at ændre sig i fremtiden, da Jumbo kan være færdige som hovedsponsor efter 2024.
 Foto: Jesper Sunesen

Jonas Vingegaards cykelhold har nydt godt af sponsormillionerne fra Jumbo de seneste år, men meget tyder på, at den hollandske supermarkedskæde stopper som hovedsponsor ved udgangen af 2024.

Flere kilder oplyser til det hollandske medie NOS, at man ikke fortsætter på samme niveau efter næste år. Det samme gælder for Jumbo-Vismas speedskaterhold.

Jumbo har siden 2015 været med til at navngive cykelholdet, som for tiden er verdens klart stærkeste med sejre i mange af de store løb.

Men nu kigger Jumbo på sin "positionering" i markedet, og her kan man angiveligt ikke poste samme beløb i sporten.

- Det er usandsynligt, at vi fortsætter i samme spor. Sammen med Jumbo kigger vi på, om vi kan skabe en ny dimension i vores samarbejde fra 2025, siger en talsmand fra cykelholdet til NOS.

Ifølge Richard Plugge, som er direktør for Jumbo-Visma, er der ingen modløshed at spore.

- Projektet fortsætter. Sammen med Jumbo og Visma ser vi på, hvordan vi skal gribe fremtiden an. Men vi kan fortsætte. Der er ingen bekymringer, der er ingen grund til panik. Vi har flere partnere end bare Jumbo. Vi håber, vi kan fortsætte det her i adskillige år, lyder det ifølge NOS fra holdchefen.

Tour de France-vinderen Vingegaards kontrakt med Jumbo-Visma udløber ved udgangen af 2024, mens altmuligmanden Wout van Aert har en aftale til og med 2026.

Alene i år har holdet hentet 20 sejre - flest af alle World Tour-holdene.

Prestigefyldte løb som Dwars door Vlaanderen, Gent-Wevelgem, Catalonien Rundt, Tirreno-Adriatico, Kuurne-Bruxelles-Kuurne og Omloop Het Nieuwsblad er alle endt med sejr til det hollandske hold.

Sponsoreret indhold