Sport12. april 2023

Jonas Vingegaards chef afslører: Mystiske personlige årsager påvirkede ham

Sportsdirektør på Frank Maassen afslører, at det nok både var formen og personlige årsager, der spillede ind i nedtur i Paris-Nice
Jonas Vingegaards chef fortæller, at det nok var en blanding af form og personlige årsager, der gjorde, at han ikke kunne følge Tadej Pogacar.
Jonas Vingegaards chef fortæller, at det nok var en blanding af form og personlige årsager, der gjorde, at han ikke kunne følge Tadej Pogacar.
 Foto: Jesper Sunesen

Da Jonas Vingegaard og ærkerivalen Tadej Pogacar for første gang stod ansigt til ansigt i 2023 i Paris-Nice, var det sloveneren, der trak sig sejrrigt fra etapeløbet, hvor han kørte alle konkurrenter rundt på røv og albuer.

Nu fortæller Jonas Vingegaards sportsdirektør til B.T, at den danske Tour de France-vinder nok var præget af de personlige årsager, der fik ham til at haste hjem kun to dage før et spansk cykelløb i slutningen af februar.

– Det var nok både formen og de personlige årsager, der spillede ind. Måske var han på 95 procent i Paris-Nice, mens han var på 100 i Camino og Baskerlandet, fortæller Frans Maassen, der er sportsdirektør det hollandske Jumbo-Visma og henviser til de to etapeløb, som Jonas Vingegaard har domineret i år.

– Man slår ikke Pogacar på 95 procent. Jonas skal være på sit allerbedste, og selv dér er det meget svært. Pogacar er nok den bedste rytter i verden, og Jonas i sin bedste form kan udfordre ham, fortsætter han.

Han vil dog ikke afsløre, i hvor højgrad de personlige årsager svækkede Jonas Vingegaard. Det er ikke op til ham. Det vil han respektere.

Jonas Vingegaard blev i Pars-Nice henvist til nederste skammel på podiet, hvor han blev slået af Tadej Pogacar og David Gaudu, men han kan være godt tilfreds med resultatet, mener Frans Maassen, der afslører, at danskerens præstationstal var rekordhøje.

På trods af rekordgode tal kan Jonas Vingegaard tage sig en løb-pause på et par måneder. Næste gang, han sætter sig på cykel til et løb, bliver i Tour-optaktsløbet Critérium du Dauphiné, der starter 4. juni.

Sponsoreret indhold