Sport22. marts 2023

Jonas Vingegaard var ikke klar: Svækket mentalt af private årsager

Private årsager forstyrrede Jonas Vingegaard i Paris-Nice, fortæller danskerens chef
Det var "private årsager", der gjorde, at Jonas Vingegaard ikke var mentalt klar i Paris-Nice.
Det var "private årsager", der gjorde, at Jonas Vingegaard ikke var mentalt klar i Paris-Nice.
 Foto: René Schütze

Det så ikke ud til, at der var meget at stille op for Jonas Vingegaard, da ærkerivalen Tadej Pogacar smadrede alle konkurrenter i det ugelange etapeløb Paris-Nice i starten af marts.

Jonas Vingegaard leverede stadig en hæderlig præstation, da han endte som samlet treer i løbet kun overgået af Pogacar og franske David Gaudu.

Men nu fortæller den danske Tour de France-vinders chef, at Jonas Vingegaard blev forstyrret af "private årsager" i dagene op til Paris-Nice.

– Vi ved fra før i tiden, at Jonas og hele holdet skal være 100 eller endda 110 procent klar for at slå Pogacar. Jonas var ikke det rette sted mentalt, siger Team Jumbo-Vismas præstationschef, Mathieu Heijboer til VeloNews.

I februar var danskeren nødt til at haste hjem kun få dage før et andet etapeløb i Spanien af private årsager. Han nåede dog tilbage til det spanske, hvor han dominerede og vandt løbet samlet.

Mathieu Heijboer er dog ikke bange for, at de "private årsager" kommer til at påvirke Jonas VIngegaards Tour de France, hvor han skal forsøge at genvinde verdens største cykelløb.

– Vi lærte af Paris-Nice, men vi vil ikke gøre det til et problem. Vi er meget selvsikre i vores fremgangsmåde for Jonas frem mod Touren.

Sponsoreret indhold