Sport26. juli 2023

Jonas Vingegaard svigtet af Kongehuset: Hvor blev de af?

Sidste år var støtten til Jonas Vingegaard massiv fra det danske kongehus under Tour de France. I år har de royale ikke været til at overhovedet
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Sådan forklarer Jonas Vingegaard flytteplanerne.
 Video: SE og HØR

TRINE TOG TELEFONEN: Det sagde kronprins Frederik til Jonas Vingegaard

Da Jonas Vingegaard sidste år vandt Tour de France for første gang, var kronprins Frederik med på podiet i Paris, da den danske cykelhelt fik sit første Tour-trofæ.

Også under starten i Danmark var kronprinsen på plads, ligesom hans bror prins Joachim også støtte Vingegaard efter den 19. etape sidste år. Her var Joachim med på podiet.

I år har det danske kongehus dog været langt fra lige så markant til stede under Tour de France. Faktisk har de slet ikke været der.

Vingegaard måtte nøjes med et enkelt opkald fra kronprinsen og et opslag på Instagram, da den nu dobbelte Tour-vinder endegyldigt vandt det legendariske løb.

Jonas Vingegaard, Kronprins Frederik
Sidste år var det danske kongehus stærk repræsenteret til Tour de France både ved starten i Danmark, undervejs på etaperne og til fejringen i Paris. I år har kronprisen og resten af familien ikke været til at se.
 Foto: Mikael Rieck, Hanne Juul

Heller ikke etapevinderne Mads Pedersen og Kasper Asgreen eller nogle af de andre danske Tour-ryttere har set skyggen af Frederik, Joachim eller nogle andre danske royale.

I dag er de danske ryttere og især Jonas Vingegaard blevet fejret i stor stil i København. Først kørte den gule trøje i åben bil fra Københavns lufthavn til Rådhuspladsen, og for få minutter siden sluttede festdagen med et brag i Tivoli.

Både kronprinsen og statsministeren deltog sidste år i Frankrig. I år blev de begge væk, men Mette Frederiksen afbrød dog sin ferie kortvarigt i dag og mødte op på Rådhuset i København.
Både kronprinsen og statsministeren deltog sidste år i Frankrig. I år blev de begge væk, men Mette Frederiksen afbrød dog sin ferie kortvarigt i dag og mødte op på Rådhuset i København.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Her var en hel masse store personligheder til stede. Blandt andet kvitterede statsminister Mette Frederiksen med en tale på Københavns rådhus.

Men heller ikke her var der royalt besøg. Til gengæld kunne kronprinsen godt finde tid til at tage til techno-fest på Musik i Lejet i sidste uge.

SE og HØR har spurgt kongehuset om, hvorfor ingen repræsentanter fra den royale familie har været med under Tour de France eller til fejringen af Jonas Vingegaard.

De er endnu ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

Sponsoreret indhold