Sport26. august 2023

Jonas Vingegaard kan skrive historie – igen: Jumbo-Visma kan vinde Grand Tour-treble som de første nogensinde

Lørdag starter Jonas Vingegaard La Vuelta a Espana, og hvis han eller medkaptajnen Primoz Roglic vinder, kan Jumbo-Visma være det første hold, der vinder alle tre Grand Tours på et år
Primiz Roglic (tv.) og Jonas Vingegaard (th.) kommer som kaptajner til Vuelta a Espana, hvor de kan skrive historie.
Primiz Roglic (tv.) og Jonas Vingegaard (th.) kommer som kaptajner til Vuelta a Espana, hvor de kan skrive historie.
 Foto: Marco Bertorello/AFP/Ritzau Scanpix

Når det hollandske storhold Jumbo-Visma lørdag står på startstregen ved dette års sidste Grand Tour, Vuelta a Espana, så bliver med to verdensstjerner som kaptajner.

Både Tour de France-vinder Jonas Vingegaard og Giro d'Italia-vinder Primoz Roglic stiller til start, og hvis en af de to vinder, så kan de være med til at skrive historie.

For intet hold har ifølge Cyclingnews nogensinde vundet alle tre Grand Tours på et år. Og det er altså, hvad de kommer til, hvis enten Vingegaard eller Roglic står øverst på skamlen i Madrid 17. september efter tre ugers cykelløb rundt i Spanien.

Det bliver dog ikke bare lige sådan at tage den samlede sejr. Det er et rekordstærkt favoritfelt, der stiller til start, med blandt andre den tidligere verdensmester og forsvarende Vuelta-vinder Remco Evenepoel, Geraint Thomas, Enric Mas, Juan Ayuso og Joao Almeida.

Vuelta a Espana starter med en holdtidskørsel i Barcelona lørdag 26. september.

Fire danskere er med, når holdene triller ned ad startrampen. Det er Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), Casper Pedersen (Quick Step), Andreas Kron (Lotto Dstny) og Julius Johansen (Intermarché).

Sponsoreret indhold