Sport13. marts 2023

Jonas Vingegaard jubler over Tour de France-afslutning: Kunne næsten ikke være bedre

2024-udgaven af Tour de France bliver ikke med en flad afslutning i Paris, og det passer Jonas Vingegaard særdeles godt
Jonas Vingegaard skal gøre sit for at forsvare sin Tour de France-titel i 2023. Men skulle han som forventet også stille op til næste år, ser danskeren frem til den noget anderledes stejle slutning i cykelløbet.
Jonas Vingegaard skal gøre sit for at forsvare sin Tour de France-titel i 2023. Men skulle han som forventet også stille op til næste år, ser danskeren frem til den noget anderledes stejle slutning i cykelløbet.
 Foto: Ritzau Scanpix

En 35 kilometer lang enkeltstart med to bjergtoppe.

Sådan slutter Tour de France i 2024. Det meldte organisationen bag Tour de France ud mandag, da de afslørede de sidste to etaper.

Ændringen med to etaper helt til sidst, hvor rytterne skal ud på stejle stigninger, er noget som i den grad glæder den regerende Tour de France-vinder Jonas Vingegaard.

For godt nok er det først til næste år, at afslutningen af Tour de France bliver som nævnt, men derfor ser Vingegaard alligevel allerede frem til, at afslutningen er anderledes.

Det fortæller han til BT.

- De to etaper kunne nærmest ikke ligge bedre til mig. Den næstsidste etape har en masse højdemeter og slutter på en lang stigning, og den sidste er en enkeltstart. Det kunne ikke være bedre. Det skulle da lige være, hvis det var i 2.500 meters højde.

I 1989 var sidste gang, hvor Tour de France sluttede på en enkeltstart.

Etapen inden byder på en 132 kilometer hård bjergetape, hvor rytterne skal slutte på toppen af stigningen Col de la Couillole.

En stigning hvor Jonas Vingegaard i lørdags ikke havde heldet med at sætte Tadej Pogacar under Paris-Nice.

Den 132 kilometer bjergetape byder på fire bjergtoppe og undervejs skal de klatre 4400 højdemeter.

Det er OL i Paris 2024 som er årsagen til, at Tour de France ikke kommer til at slutte i Paris på Champs-Élysées næste år.

Jonas Vingegaard fik ikke den bedste optakt til Tour de France, da han sluttede som treer i Paris-Nice bag Tadej Pogacar og David Gaudu.

På det personlige plan var der dog glæde at spore i slutningen af løbet da familien kom på besøg.

Sponsoreret indhold