Sport10. juli 2024 (opd. 10. juli 2024)

Jonas Vingegaard i tårer: - Betyder så meget for mig

Jonas Vingegaard kunne ikke holde tårerne tilbage, da han skulle give sit vinderinterview
kj
Vingegaard kunne ikke holde tårerne tilbage.
 Foto: Jerome Delay/AFP/Ritzau Scanpix

Jonas Vingegaard måtte kæmpe med tårerne umiddelbart efter onsdagens etapesejr i Tour de France.

Og da han lidt senere tropper op til det obligatoriske pressemøde, er han stadig dybt berørt af triumfen, der kom tre måneder efter hans styrt i Baskerlandet Rundt.

- Med tanke på, hvad jeg har været igennem i de sidste tre måneder…jeg troede, jeg skulle dø, og nu sidder jeg her med en etapesejr i det største løb i verden.

- Det er virkelig utroligt, og jeg troede ikke på, at det ville være muligt for mig at komme så langt, siger Jonas Vingegaard.

Vingegaard og Tadej Pogacar afgjorde etapen i en spurt, efter at Vingegaard på etapens næstsidste stigning havde indhentet rivalens forspring på mere end 30 sekunder.

Han troede egentlig, at løbet var kørt, da han ikke nåede op til Pogacar før toppen af den tredjesidste stigning, hvor sloveneren angreb.

- Jeg var meget overrasket over, at jeg kunne lukke hullet. Men fra det øjeblik han satte mig af, tog jeg det som en enkeltstart. Jeg kørte mit eget tempo og håbede på at begrænse tabet.

- På den næste stigning var han pludselig lige foran mig. Selvfølgelig hørte jeg, at hullet blev mindre og mindre, og da begyndte jeg at to på, at jeg kunne indhente ham, forklarer Vingegaard.

Lidt senere leverede han en ny overraskelse ved at slå Pogacar i spurten om etapesejren. Forinden havde han dog set tegn på, at den ellers langt mere eksplosive slovener denne gang var til at have med at gøre.

- I bonusspurten på toppen kunne jeg ikke slå ham, men allerede der var det tæt. Han slog mig ikke med flere længder, som han plejer, og det gav mig lidt selvtillid før den sidste spurt.

- Men helt ærligt var det også en overraskelse for mig, at jeg kunne slå ham i spurten, siger Jonas Vingegaard.

Sponsoreret indhold