Sport5. marts 2023

Jonas Vingegaard afslører: - Det måtte jeg ikke

Den danske stjerne fik klare instruktioner undervejs på første etape af Paris-Nice
Jonas Vingegaard fortæller nu, at han fik klare instruktioner af sin sportdirektør undervejs på første etape af Paris-Nice.
Jonas Vingegaard fortæller nu, at han fik klare instruktioner af sin sportdirektør undervejs på første etape af Paris-Nice.
 Foto: Anne-Christine Poujoulat/AFP/Ritzau Scanpix

Klassementsfavoritterne Tadej Pogacar og Jonas Vingegaard markerede sig søndag i afslutningen af Paris-Nices ellers flade 1. etape.

Duoen fik sammen med TotalEnergies-rytteren Pierre Latour slået et lille hul til feltet efter en pointspurt, som Pogacar vandt, men de blev forholdsvist hurtigt kørt ind igen.

Pogacar virkede ellers meget ivrig, men sloveneren opgav forsøget, da Vingegaard ikke ville tage føringer.

- Jonas sagde halvvejs på etapen, at han måske ville fortsætte efter pointspurten, og vi fik også et hul.

- Men kun to ryttere (Pogacar og Latour, red.) ville køre, så det var ikke nok. Der var også modvind.

- Da jeg så, at Jonas ikke kørte med, vidste jeg, at vi ikke burde fortsætte. Jeg rejste mig og besluttede at spare nogle kræfter, siger Pogacar til Eurosport ifølge cykelmediet Wielerflits.

Vingegaard snakkede kort med sin rival efter forsøget.

- Det er mig, der siger til ham, at jeg ikke må, fordi vi har vores sprinter Olav (Kooij, red.) med, som skal køre spurten.

- Og på den anden side ville det også være dumt af mig at køre med ham til mål i dag, for så ville han tage yderligere seks eller fire sekunder på mig, siger Vingegaard til TV 2 Sport.

Vingegaard og Pogacar blev nummer henholdsvis 31 og 27 på etapen i samme tid som vinderen Tim Merlier, som bærer førertrøjen på mandagens 2. etape.

Pogacar er på grund af sin sejr i pointspurten kun fire sekunder efter Merlier, mens Vingegaard er ti sekunder efter belgieren.

Mandag bliver formentligt endnu en duel mellem feltets sprintere, inden der tirsdag er holdtidskørsel.

Og senere venter etaper med flere stigninger senere på ugen.

Især lørdagens 7. etape bliver en barsk omgang. Den slutter med en stejl og udmarvende opstigning. Det kan meget vel være her, at Vingegaard og Pogacar for alvor skal duellere. Paris-Nice afsluttes søndag.

Sponsoreret indhold