Sport1. september 2023

John Isner brød sammen: Hårdt at sige farvel

Store mænd græder også. Følelserne fik frit spil i New York torsdag, da rekordmageren Isner sagde farvel til professionel tennis
John Isner var tydeligt berørt efter nederlaget, der blev den blide kæmpes sidste på tennis-touren.
John Isner var tydeligt berørt efter nederlaget, der blev den blide kæmpes sidste på tennis-touren.
 Foto: Jerry Lai/Ritzau Scanpix

Med sine to meter og otte, har den amerikanske tennisspiller John Isner raget godt op i tennislandskabet i næsten 20 år. Men nu har han spillet sin sidste professionelle tenniskamp.

Amerikaneren havde inden US Opens start meldt ud, at grand slam-turneringen i New York ville blive hans sidste.

Torsdag aften dansk tid tabte han så i fem sæt til landsmanden Michael Mmoh, og i interviewet efter kampen, blev Isner overvældet af sine følelser. Her kunne de fremmødte på Grandstand overvære - og tage afsked med - en vældig berørt Isner:

- Det her er grunden til, at jeg har arbejdet så hårdt gennem hele livet. At spille i atmosfærer som denne. Jeg har måske ikke vundet dem alle (kampe, red.) – ligesom i dag – men at spille foran det her publikum og have den støtte, jeg har, er specielt. Så tak, sagde John Isner efter en pause, hvor han lige skulle have styr på sig selv og sine følelser.

På det efterfølgende pressemøde, var Isner også tydeligt påvirket af situationen:

Rekordmageren

John Isners meritter kommer ikke til at blive glemt foreløbig. Han vil særligt blive husket for sine store server. Amerikaneren har rekorden for flest serveesser nogensinde – hele 14.450 styk gennem karrieren.

Mange vil ligeså huske amerikaneren for sin historiske Wimbledon-kamp i 2010, hvor han og Nicolas Mahut spillede den længste tenniskamp nogensinde.

De to var på banen i over 11 timer fordelt på tre dage. Her vandt Isner i fem sæt med cifrene 70-68 i det afgørende sæt.

Siden 2007, har han vundet 16 ATP-titler i singletennis. Flere gange har han nået en Masters 1000-finale, og i 2018 vandt han turneringen i Miami.

Sponsoreret indhold