Sport23. juni 2023

Jimmi Bredahl erkender: Det her er min største fortrydelse

Han kan prale af både EM- og VM-bælter, men den tidligere danske boksestjerne har én stor fortrydelse i karrieren
Den tidligere danske sportsstjerne viser med stolthed både EM og VM-bælter frem samt billeder og avisudklip fra den imponerende karriere. 
Den tidligere danske sportsstjerne viser med stolthed både EM og VM-bælter frem samt billeder og avisudklip fra den imponerende karriere.
 Foto: SE og HØR

Han viser stolt både sit EM-bælte og de to VM-bælter frem.

Han fortæller også glædeligt historier om både de avisudklip, billeder og gamle bokseremedier, der pryder han eget træningslokale i Holbæk, da SE og HØR fik lov til at komme forbi.

Alt er minder om en flot og glorværdig boksekarriere, der gjorde ham til en af dansk boksnings største navne nogensinde.

Med et smil til henover begge ører fortæller han om den aften i Parken, hvor både hans bror, Johnny Bredahl, og han selv blev verdensmestre.

I blandt de mange vilde anekdoter gemmer der sig dog også én stor fortrydelse.

Den starter tilbage i Jimmi Bredahls amatørår, hvor karrieren var ved at få godt med fart på.

– Jeg var på landsholdet og havde fået at vide, at jeg var sikker på, at jeg ville komme med til OL (De Olympiske Lege), starter han i SE og HØR-podcasten "Af Banen".

– Jeg havde fået mit første tilbud af Mogens Palle, men kunne ikke blive professionel, da man skulle være 21 år. Så man troede, man var verdensmester og glemte at holde fødderne på jorden.

Jimmi Bredahl i 1994 inden kampen mod legendariske Oscar De La Hoya. 
Jimmi Bredahl i 1994 inden kampen mod legendariske Oscar De La Hoya.
 Foto: Scanpix Danmark

Selv om han trænede benhårdt, ofte både før og efter arbejde, så stod fristelser uden for ringen også i kø.

– Hvis man ikke skulle bokse i weekenden, så røg man i byen med drengene og drak sig stiv, fortæller den tidligere boksestjerne.

– Jeg fik så mange chancer. Jeg skulle ”bare” blive sjællandsmester. Så kom smarte Jimmi direkte til finalen efter en bytur og taber. Havde jeg vundet, så var jeg kommet til OL, fortæller han med henvisning til OL i 1988 i Seoul i Sydkorea.

– Jeg fik en chance mere. Der skulle jeg så blive danmarksmester. Der går jeg så også i byen inden finalen og taber. Der mistede jeg min OL-billet. Alle boksevennerne røg afsted.

– Hvad gjorde det ved dig?

– Jeg stoppede. Jeg tænkte, at så kunne det også være lige meget. Jeg boksede ikke i 8-10 måneder derefter.

Han holdt dog ikke helt pause i løbet af de ti måneder.

Han brugte i stedet tiden på at hjælpe bror, Johhny Bredahl, med at holde formen ved lige.

Efterfølgende fik Jimmi Bredahl dog virkelig gang i karrieren, og året efter blev han også professionel, da Mogens Palle tilbød ham en kontrakt.

Nu, godt 27 år efter karrierestoppet, kan den 55-årige tidligere boksestjerne, kigge tilbage på en misundelsesværdig karriere.

Der er dog lige den ene ting, der stadig kan fylde ham med en følelse af fortrydelse.

– Jeg fortryder, at jeg ikke kom til OL på grund af fisse og drukture. Det er det eneste, jeg fortryder i hele mit liv. Jeg fik så mange chancer, og jeg brændte det hele af. Det var så dumt, siger han, inden han forklarer, hvordan den fortrydelse kan bruges positivt den dag i dag:

– Omvendt, så kan jeg fortælle mine drenge nu, at hvis de nogensinde får sådan en chance, så skal de gribe den.

I dag driver Jimmi Bredahl sin egen bokseklub i Holbæk, hvor han træner både unge og gamle.

Lyt til hele podcasten med Jimmi Bredahl herunder:

Sponsoreret indhold