Sport25. september 2023

Jesper Jensen afslører: Sandra Toft spiller ikke mod Kosovo

Når de danske håndboldkvinder spiller to EM-kvalifikationskampe mod Kosovo i oktober bliver det uden stjernemålmanden Sandra Toft på kassen
Sandra Toft er udtaget til truppen mod Kosovo, men landstræner Jesper Jensen har ikke planer om at bruge stjernemålmanden.
Sandra Toft er udtaget til truppen mod Kosovo, men landstræner Jesper Jensen har ikke planer om at bruge stjernemålmanden.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Sandra Toft kommer ikke til at spille håndboldkvindernes to kommende EM-kvalifikationskampe mod Kosovo 12. og 14. oktober.

Den danske landsholdskeeper, der spiller i Györ, er blevet udtaget til bruttotruppen, men anføreren vil kun deltage i træningerne og sidde over i kampene.

I stedet vil landstræner Jesper Jensen se nærmere på Odenses Althea Reinhardt og Anna Kristensen fra Team Esbjerg.

Det forklarer Jesper Jensen på DanskHåndbolds hjemmeside, hvor han også gør det klart, at Sandra Toft kan regne med en plads til VM-slutrunden i december.

- Sandra har allerede fået besked på, at hun er med til VM, såfremt hun selvfølgelig holder sit niveau og ellers holder sig skadefri.

- Men derudover ser vi Althea og Anna som værende helt lige på nuværende tidspunkt.

- Vi ønsker derfor ikke at forfordele nogen af dem under den kommende samling, men vil tværtimod forsøge at give dem lige gode betingelser, og derfor sidder Sandra over i de to kampe, siger Jesper Jensen.

Han har udtaget 19 spillere til samlingen, så ud over Sandra Toft skal yderligere to spillere sorteres fra til kampene.

DanskHåndbold skriver, at bagspillerne Alberte Kielstrup Madsen og Julie Scaglione ligesom Sandra Toft kun er med til samlingen fra 9. til 13. oktober.

- Selvfølgelig har vi øjnene rettet mod, at vi skal have fire point i de to kampe og tage et stort skridt mod kvalifikationen til EM 2024, men jeg håber også, at samlingen kan gøre os lidt klogere på den trup, vi skal udtage til VM.

- Ikke fordi, at de her to kampe er altafgørende, men vi vil gerne prøve lidt forskellige ting af, og derfor har vi lidt flere spillere med, siger Jesper Jensen.

Danmark møder Kosova 12. oktober i Horsens, inden holdene to dage senere tørner sammen i Pristina.

EM i 2024 spilles i Østrig, Ungarn og Schweiz.

Sponsoreret indhold