Sport13. marts 2023

Jakub Jankto sprang ud som homoseksuel: Konen var chokeret

Den 27-årige fodboldspiller sprang ud som homoseksuel i februar, og nyheden endte blandt andet med at chokere Jakub Janktos ekskone
Jakub Jankto fortalte i februar, at han var homoseksuel. I et større interview har han fortalt, at særligt hans ekskone var chokeret over nyheden.
Jakub Jankto fortalte i februar, at han var homoseksuel. I et større interview har han fortalt, at særligt hans ekskone var chokeret over nyheden.
 Foto: ASSOCIATED PRESS

Fodboldspilleren Jakub Jankto kommer nok aldrig til at glemme den 13. februar 2023.

Her lagde landsholdsspilleren en video ud på de sociale medier, hvor han sprang ud som homoseksuel.

Få dage efter udtalte Jankto at han godt vidste, at reaktionerne på beslutningen ville blive taget på forskellige måder i fodboldverdenen.

Men da han spillede sine første minutter efter offentliggørelsen, blev Jankto klappet ind på banen.

I et større interview med Marca har han sat flere ord på beslutningen, og han kommer også ind på hvordan omgangskredsen reagerede.

- Min kone var chokeret. Når man siger dette efter 26 år, er det ikke noget, nogen forventer. Gudskelov er jeg kommet over den tid, og det har hjulpet mig på alle måder, siger han til Marca.

Jakub Jankto var gift med modellen Marketa Ottomanska indtil 2021, og parret har også en søn sammen.

Da Jankto gjorde det offentligt udtalte Marketa Ottomanska, at hun var stolt af sin eksmand, men hun fortalte også, at Jankto var bange for, at han ikke ville blive accepteret.

I det nyeste interview med Marca fortæller den tjekkiske landsholdsspiller, at han allerede i sin ungdom fandt ud af, at der var noget galt, når han forsøgte at have et forhold til en kvinde.

- Da jeg var 14 eller 15 år gammel, kunne jeg mærke, at noget var anderledes. Jeg prøvede at have forhold til kvinder, men jeg følte, at noget var galt. Der var ingen grund til at fortsætte med at leve mit liv på den måde, når man kun lever en gang.

Fodboldspilleren har også afsløret, at han fortalte det til sine forældre, Marketa Ottomanska og sine holdkammerater som det første.

Sponsoreret indhold