Sport22. november 2022

Jack Grealish bag smuk gestus til syg dreng: - Den er til dig, Finlay

En ung fan kunne mandag se engelsk fodboldstjerne juble som aftalt, efter han scorede mod Iran
Mon FIFA også forbyder denne form for medmenneskelighed? Indtil videre er den engelske fodboldstjerne sluppet fra sin særlige hilsen med den hyldest, han fortjener.
Mon FIFA også forbyder denne form for medmenneskelighed? Indtil videre er den engelske fodboldstjerne sluppet fra sin særlige hilsen med den hyldest, han fortjener.
 Foto: Cao Can Xinhua/Xinhua/Han Yan/Zuma/Ritzau Scanpix

Da Jack Grealish scorede Englands sidste mål i storsejren på 6-2 over Iran ved VM i fodbold mandag, jublede han på en helt særlig måde.

Dermed holdt han sit løfte til den unge Manchester City-fan Finlay, som lider af sygdommen cerebral parese, som også Jack Grealishs søster lider af.

Den engelske landsholdsspiller spredte armene og svingede dem op og ned i en slags bølge.

Det gjorde han, fordi han tidligere på måneden lovede 11-årige Finlay at fejre sit næste mål på den måde.

- Til dig, Finlay, skriver Jack Grealish efterfulgt af et hjerte i et Twitter-opslag, som er flankeret af en video fra deres første møde.

De to mødtes, efter at Finlay havde skrevet et brev til Jack Grealish og hyldet Manchester City-stjernen for at behandle mennesker med handicap på samme måde som alle andre.

Jack Grealish overraskede derefter Finlay, som spiller fodbold på et Manchester City-hold dedikeret til personer med handicap.

Her fik Finlay lov til at bestemme, hvordan Jack Grealish skulle juble, næste gang han scorede et mål. Målet kom mandag, og Grealish holdt sit løfte.

Her sender Jack Grealish den helt særlige hilsen.
Her sender Jack Grealish den helt særlige hilsen.
 Foto: Dave Shopland/Shutterstock/Ritzau Scanpix

Manchester City-spilleren scorede til 6-1 i opgøret, der sportsligt var alt andet end spændende.

England var overlegen og var allerede ved pausefløjt foran 3-0. Dermed er englænderne allerede godt på vej til avancement fra gruppespillet i Qatar.

Iran pyntede lidt på resultatet i anden halvleg - blandt andet med kampens sidste mål i overtiden.

Sponsoreret indhold