Sport17. maj 2023

Ivan Toney får vanvittig karantæne: Skal være ude i otte måneder

Christian Nørgaard, Mathias 'Zanka' og de andre Brentford-danskere må klare sig uden deres topscorer i de næste otte måneder
Ivan Toney kan se ud i en lang pause fra fodbolden, efter han har fået en otte måneder lang karantæne. 
Ivan Toney kan se ud i en lang pause fra fodbolden, efter han har fået en otte måneder lang karantæne.
 Foto: Ritzau Scanpix

Danskerklubben Brentford, der trænes af Thomas Frank, må undvære sin topscorer, Ivan Toney, i resten af 2023 og starten af 2024.

Den er konklusionen af den dom, som den 27-årige angriber har fået for flere overtrædelser af Det Engelske Fodboldforbunds (FA) regler om betting.

Toney, der tidligere på året fik debut for det engelske A-landshold, er udelukket fra alle fodboldrelaterede aktiviteter i otte måneder, meddeler forbundet ifølge AFP.

Brentford-stjernen har i denne sæson scoret 20 mål i 33 ligakampe og er kun overgået af Erling Haaland og Harry Kane på Premier Leagues topscorerliste.

I alt var angriberen sigtet for 262 brud på reglerne i en periode fra februar 2017 til januar 2021.

FA trak siden 30 af dem tilbage, mens Toney erkendte de resterende 232, meddeler forbundet.

Toney kan tørne ud for Brentford igen fra 17. januar som følge af karantænen, men allerede fra 17. september kan han igen træne under Thomas Frank og med resten af holdkammeraterne, der blandt andre tæller Mathias Jensen, Christian Nørgaard, Mikkel Damsgaard, Mads Roerslev og Mathias "Zanka" Jørgensen.

Dommen over englænderen er faldet efter en personlig høring tidligere på ugen og efter sagsbehandling i en uafhængig kommission.

Brentford noterer sig karantænen på sin hjemmeside og afventer nu den skriftlige begrundelse, inden man "overvejer sine næste skridt".

Ud over karantæne er Toney også idømt en bøde svarende til knap 430.000 kroner.

Det bliver foreløbigt ikke uddybet, hvad Toney har gjort for at bryde reglerne, men de siger blandt andet, at fodboldspillere ikke må gamble på fodboldkampe. Inklusive kampe, de ikke selv er involverede i.

De må hellere ikke påvirke andre til at gamble eller videregive information, der kan give andre en fordel i forbindelse med betting.

Brentford er efter en succesfuld anden sæson i Premier League placeret på niendepladsen med to kampe tilbage inden sommerferien.

Sponsoreret indhold