Sport23. april 2024 (opd. 23. april 2024)

Inter triumferer i Serie A med Inzaghi som chef

Inter kan ikke længere indhentes i Serie A efter en triumferende sejr på San Siro. Cheftræner Simone Inzaghi beskriver det som en fantastisk bedrift
Man forstår godt, at Simone Inzaghi er i vanvittigt godt humør efter sejren, hvor han her ses sammen med  Marcus Thuram.
Man forstår godt, at Simone Inzaghi er i vanvittigt godt humør efter sejren, hvor han her ses sammen med Marcus Thuram.
 Foto: Alessandro Garofalo/Reuters/Ritzau Scanpix

Det var en lykkelig Simone Inzaghi, som mandag aften mødte pressen, mens Inters fans med klubbens 20. italienske mesterskab kan begynde at sy en ekstra stjerne på den sort- og blåstribede trøje.

Cheftræneren kalder klubbens 20. scudetto for en "utrolig bedrift".

- Der er så mange hovedpersoner i denne her succeshistorie.

- Det er først og fremmest spillerne, men også ledelsen og formand Steven Zhang, for vi har fået stillet alt, hvad vi har haft brug for på denne rejse, til rådighed for os, siger Inzaghi.

Inter slog mandag aften lokalrivalerne fra Milan på de to klubbers delestadion, San Siro, i den norditalienske by Milano.

Sejren gør, at Inter med sine 86 point ikke længere kan overhales i Italiens Serie A og dermed kan kalde sig mester. Der resterer fem spillerunder i Serie A.

- Det er en fantastisk sensation. Vi har bedrevet noget helt utroligt, og det er kun på sin plads at dele det med så mange som muligt.

I Italien må en klub udsmykke dets klubemblem med en stjerne for hvert tiende mesterskab, som den har vundet.

Dermed kan Inters klubtrøje fra næste sæson prydes med to i stedet for én stjerne.

Det er Simone Inzaghis første trofæ som træner for Inter. Han har dog vundet den italienske pokalturnering Coppa Italia to gange.

Han har desuden selv vundet en enkelt scudetto i sin tid som spiller. Det var med Lazio i 2000.

Sponsoreret indhold