Sport21. august 2023

Ingen FCK-fans til udekamp i CL-kvalifikation

FC København må ikke have fans med til tirsdagens kamp, da der blev affyrret pyroteknik fra FCKs fanafsnit ved sidste uges hæsblæstende opgør mod Sparta Prag
FCK gik videre fra dobbeltopgøret mod Sparta Prag med en sejr i straffesparkskonkurrence.
FCK gik videre fra dobbeltopgøret mod Sparta Prag med en sejr i straffesparkskonkurrence.
 Foto: Ritzau Scanpix

Når FC København skal spille tirsdagens vigtige udekamp i Champions League-kvalifikationen, bliver det uden FCK-fans på lægterne.

Årsagen er, at der under sidste uges hæsblæsende opgør mod Sparta Prag blev affyret pyroteknik fra FCK's fanafsnit.

Nu har en person ifølge klubben meldt sig selv som ansvarlig, og han vil blive straffet, understreger FCK på sin hjemmeside.

Vedkommende vil blive tildelt en "længerevarende karantæne fra alle FCK's kampe", skriver klubben.

- Vi er tilfredse med, at personen er identificeret, men vi leder fortsat efter flere af dem, der affyrede pyroteknik under kampen i Prag, for det var ikke alene det, der ramte banen, der var problematisk, siger klubdirektør Jacob Lauesen.

På grund af fortilfælde ved europæiske udekampe havde FCK et betinget forbud på et år, og den blev udløst med episoderne i Prag.

FCK blev i samme forbindelse straffet med en bøde på 21.000 euro svarende til 156.000 danske kroner.

Den danske klub har haft den betingede dom hængende over hovedet siden 29. september sidste år, da der var uroligheder i forbindelse med Champions League-kampen ude mod Borussia Dortmund.

- Vi må gøre det glasklart for alle og igen understrege alvoren omkring, at den sanktion var forventelig, og at klubben har en meget stor risiko for flere af den type sanktioner, hvor vi skal spille kampe delvist eller helt uden tilskuere, hvis adfærden fortsætter, siger Jacob Lauesen.

Tirsdag aften klokken 21 går det løs med første halvdel af dobbeltopgøret mod Rakow i Polen.

Vinderen efter to kampe får en plads i Champions League-gruppespillet.

Sponsoreret indhold