Sport8. november 2023

Inden derby: Københavns Politi indfører skærpet strafzone

Søndag møder ærkefjenderne FC København og Brøndby hinanden i Parken
Søndag møder FCK og Brøndby hinanden i Parken.
Søndag møder FCK og Brøndby hinanden i Parken.
 Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Der vil til søndagens fodboldderby mellem FC København og Brøndby IF være en skærpet strafzone omkring Parken.

Det skriver Københavns Politi på sin hjemmeside.

Fodboldderbyet er i politiets øjne en højrisikokamp. I en skærpet strafzone kan visse former for kriminalitet - herunder vold, hærværk og grov forstyrrelse af den offentlige orden - straffes med op til dobbelt straf.

Derudover skal udeholdets fans blive på stadion op til en time efter kampen er færdig.

- Vi har desværre oplevet, at visse grupper blandt de to holds fans tørner sammen uden for Parken lige efter kampene. Tilbageholdelsen af tilskuere på udebaneafsnittet skal være med til at adskille de grupper til større sikkerhed for alle, siger politiinspektør Peter Dahl

- Tiltaget sker i tæt samarbejde med både FC København, Brøndby og ikke mindst deres fanklubber, og vi vil gøre, hvad vi kan for ikke at tilbageholde tilskuerne længere, end vi skønner nødvendigt.

Det er anden gang, at politiet gør brug af en ny lov, der gør det muligt at tilbageholde udeholdets fans på stadion i op til en time efter kampen.

Strafzonen gælder på stadion og et område omkring stadion afgrænset af Trianglen, Blegdamsvej, Frederik V's Vej, Edel Sauntes Allé, Nørre Allé, Jagtvej og Østerbrogade og i tidsrummet fra klokken 6 til 20 søndag.

Kampen mellem FC København og Brøndby begynder klokken 12.

Sponsoreret indhold