Sport19. juli 2023

Ikke i tvivl om Vingegaard: - Den reneste rytter nogensinde

Den vanvittige enkeltstart fra Jonas Vingegaard har skabt spekulationer. Men Jumbo-chefen er ikke i tvivl
Cycling – Tour de France – Stage 17 – Saint-Gervais Mont Blanc to Courchevel – France – July 19, 2023 Team Jumbo-Visma's Jonas Vingegaard wearing the yellow jersey acknowledges spectators ahead of stage 17 REUTERS/Benoit Tessier
Jumbos sportsdirektør maner alle rygterne om Jonas Vingegaards renhed til jorden.
 Foto: Ritzau Scanpix

– Jeg ved med sikkerhed, at Jonas er den reneste rytter nogensinde.

Jonas Vingegaards suveræne præstation på tirsdagens enkeltstart i Tour de France har fået spekulationer om doping til at blusse op på især de sociale medier.

Jumbo-Vismas sportsdirektør, Frans Maassen, er dog overbevist om, at den 26-årige dansker har rent mel i sin pose.

Han accepterer dog, at der bliver spekuleret.

– Det er en del af jobbet. Men i mine øjne er Jonas den reneste rytter, der eksisterer. Jeg tvivler ikke på ham, siger Maassen før onsdagens kongeetape.

En talsmand fra Jumbo-Visma fortæller til Reuters, at Vingegaard blev testet en time før etapestart onsdag, og at det var danskerens fjerde test på to dage.

Allerede søndag blev Vingegaard forholdt samme spørgsmål, og han erklærede sig glad for, at nogle er skeptiske med tanke på cykelsportens mildt sagt brogede fortid.

– Ellers vil det nok bare ske igen, sagde han.

– Det eneste, jeg kan sige, er, at jeg ikke tager noget. Men helt ærligt er jeg glad for, at der rejses tvivl, for vi kører hurtigere, end man har gjort før, fastslog Vingegaard.

Tadej Pogacar erklærede sig mandag på linje med sin danske rival.

– Jeg forstår, at folk stiller spørgsmål. Nogle folk kan ikke glemme det, der skete i fortiden, og det forstår jeg fuldt ud, lød det fra sloveneren.

Sponsoreret indhold