Sport18. august 2023

Ida Karstoft valgte atletikken: – Jeg skylder ham alt

Tilbage i 2016 var Ida Karstoft et stort fodboldtalent, men skader placerede hende på sidelinjen – indtil hun blev prikket på skulderen
Ida Karstoft valgte atletikken fremfor fodbolden, og det skal hendes træner Michael Jørgensen have en stor del af æren for. 
Ida Karstoft valgte atletikken fremfor fodbolden, og det skal hendes træner Michael Jørgensen have en stor del af æren for.
 Foto: Gregers Overvad

LÆS OGSÅ: Ida Karstoft erkender: – Jeg brød sammen i frygt

Hun var et af landets største talenter på grønsværen, og allerede i en ung alder fik Ida Karstoft debut på det danske fodboldlandshold.

Hun spillede i Brøndby IF, hvor hun trods den unge alder havde bidt sig fast på holdet. Skader betød dog, at hun i en periode brugte meget tid på genoptræning uden for kridtstregerne.

Og her skete noget, der ændrede hendes liv. Træner i atletikklubben Sparta Michael Jørgensen havde lagt mærke til hendes fart og fysik og tilbød hende at komme til en prøvetræning i klubben.

Derfra gik det stærkt. Ida Karstoft valgte atletikken, og de to har været tæt på uadskillelige lige siden.

Det fortæller hun i SE og HØR-podcasten "Af Banen".

– Jeg har en træner, jeg har et virkelig godt forhold til. Det er stadig Michael Jørgensen, der fandt mig på fodboldbanen.

– Jeg kan snakke med ham om alt, siger hun.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-08-17/20220819-223034-3-1920x1326we.jpg
Ida Karstoft vandt EM-bronze i 2022.
 Foto: Ritzau Scanpix

Uden Michael Jørgensen var det muligvis aldrig blevet til atletik og dermed alle de store oplevelser med blandt andet OL, EM og Diamond League.

– Han betyder helt vildt meget. Jeg skylder ham stort set alt. Det var ham, der fandt mig. Det var ham, der introducerede mig for det, og han har været omkring mig i otte år nu.

– Han er en god en at have, og han slipper ikke af med mig lige foreløbigt.

Hun fortæller også i podcasten, hvordan hun udviklede en frygt for at præstere, da hun spillede fodbold.

Det kulminerede, da hun inden en kamp ringede hjem til hendes forældre og brød sammen.

Hør den historie og meget andet i den fulde podcast herunder:

Sponsoreret indhold