Sport29. marts 2024 (opd. 29. marts 2024)

Ida Karstoft sprinter sig til EM efter comeback

Med en triumferende præstation ved Florida Relays markerer Ida Karstoft sit comeback til sprintverdenen og klarer EM-kravet
Ida Kartoft har grund til at glæde sig over sit flotte resultat.
Ida Kartoft har grund til at glæde sig over sit flotte resultat.
 Foto: Gregers Overvad

Den danske sprinter Ida Karstoft leverede fredag aften en fornemt comeback, da hun efter halvandet års stævnepause vandt Florida Relays i byen Gainesville og samtidig klarede EM-kravet på 200 meter.

Det oplyser Dansk Atletik i en pressemeddelelse.

Den danske EM-bronzevinder sejrede på favoritdistancen 200 meter i tiden 22,94 sekunder og klarede dermed EM-kravet på 23 sekunder i første forsøg efter 568 dages konkurrencepause.

Den 28-årige sprinter fra Østerbro-klubben Sparta havde sin seneste start i Zürich 8. september 2022, men har siden været sat ud af spillet grundet skader.

- Det har været en lang og svær periode, og vi vidste ikke rigtig, hvor Ida stod formmæssigt, siger Karstofts træner, Michael Jørgensen.

- Hendes styrke ligger normalt i sidste del af løbet, men her virkede hun i dag faktisk lidt rusten, hvilket dog kun er naturligt efter så lang en pause. Det sidste skal dog nok komme i de næste løb.

Karstoft sejrede fredag foran amerikaneren Jessika Gabi og Zoe Sherar fra Canada, der løb i henholdsvis 23,0 og 23,02 sekunder.

Med fredagens kvalifikation kom Karstoft et vigtigt skridt nærmere OL i Paris. Her lyder det direkte kvalifikationskrav på 22,57 sekunder, men tilstrækkeligt med ranglistepoint kan i sidste ende også give en billet til legene.

Kvindernes 200 meter har været på det olympiske program siden London 1948, men ingen dansker har endnu formået at kvalificere sig.

EM i Rom finder sted 7. til 12. juni, mens atletikkonkurrencerne ved OL i Paris begynder den 1. august.

Sponsoreret indhold