Sport11. april 2023

I aften sker det: Danmarks håndboldkvinder smadrer tilskuerrekorden

Når Danmarks håndboldkvinder tirsdag aften tager i mod Sverige i Royal Arena, kommer de til at smadre den gamle tilskuerrekord fra 1984
Lad os håbe, at Jesper Jensen og de danske håndboldkvinder kan juble over en sejr, når der tirsdag aften bliver slået tilskuerrekord i Royal Arena.
Lad os håbe, at Jesper Jensen og de danske håndboldkvinder kan juble over en sejr, når der tirsdag aften bliver slået tilskuerrekord i Royal Arena.
 Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix

Tirsdag aften bliver en historisk aften for Danmarks håndboldkvinder.

Her tager de nemlig i mod Sverige i en træningskamp mod Sverige i Royal Arena, og her kommer de med meget stor sandsynlighed til at slå en gammel rekord fra 1984.

For over 8000 danskere ar nemlig billetter til opgøret, og det smadrer den gamle tilskuerrekord for de danske håndboldkvinder, der de seneste år har været inde i en rigtig god periode med en VM-bronzemedalje i 2021 og en EM-medalje af sølv i 2022.

– Først og fremmest glæder jeg mig helt vildt. Vi har noget internt, vi gerne vil bevise, da vi ikke var helt tilfredse med vores kamp i onsdags. Og så vil vi selvfølgelig gerne lave en håndboldfest med alle de danskere, der har lyst til at komme og se os, siger Louise Burgaard, der er en af spillerne, der skal ud og forsøge at revanchere sidste uges nederlag mod Sverige på udebane, til DR.

Luise Burgaard glæder sig til landskampen i Royal Arena.
Luise Burgaard glæder sig til landskampen i Royal Arena.
 Foto: Kaspar Wenstrup

Den gamle rekord fra 1886 blev sat i Brøndby Hallen, hvor 5600 danskere var i hallen til den tidligere rekordkamp, som også var mod Sverige.

– Vi har jo haft en død periode i næsten 15 år, hvor dansk kvindehåndbold ikke har været der, hvor hele nationen ønsker det. Jeg synes, at pigerne fortjener den eufori, der er kommet igen. Vi glæder os virkelig, virkelig meget til Royal Arena, siger landstræner Jesper Jensen til TV 2 Sport.

Og rekorden bliver bare en forsmag på det, der er i vente for håndboldkvinderne. For Danmark er nemlig værter sammen med Norge og Sverige for den kommende VM-slutrunde.

Og alle Danmarks indledende gruppekampe bliver spillet i Boxen i Herning, hvor der er plads til 10.000.

Aftenens testkamp mod Sverige starter klokken 21 og bliver sendt på TV 2.

Sponsoreret indhold