Sport11. juni 2023

Hyldest fra rivalen: Rafael Nadal ønsker Novak Djokovic tillykke med rekord

Novak Djokovic har overgået Rafael Nadal, og spanieren kalder det en fantastisk bedrift
Rafael Nadal var hurtig med en hyldest til en af hans største konkurrenter, Novak Djokovic, efter hans 23. grand slam-sejr. 
Rafael Nadal var hurtig med en hyldest til en af hans største konkurrenter, Novak Djokovic, efter hans 23. grand slam-sejr.
 Foto: Christophe Ena/AP/Ritzau Scanpix

For et år siden vandt Rafael Nadal sin 14. titel ved French Open og øgede sit forspring i kapløbet om at vinde flest grand slam-titler.

22 titler nåede spanieren op på, og det var dengang to mere end både Roger Federer og Novak Djokovic.

Et år senere er rekorden dog væk. Med sejre i Wimbledon og Australian Open tangerede serberen rekorden, og søndag blev den hans alene, da han slog norske Casper Ruud i tre sæt i French Open-finalen.

Nadal var hurtigt på banen med en lykønskning.

- Stort tillykke med denne fantastiske bedrift, skriver Nadal på Twitter direkte henvendt til Djokovic.

- For bare få år siden var umuligt at tænke på nummeret 23, og du klarede det! Nyd det med din familie og dit hold, tilføjer Nadal.

Nadal meldte fra med en skade til årets French Open, men er stadig aktiv og dermed teoretisk i spil til at tage rekorden tilbage.

I starten af juni blev det dog meddelt, at han skal genoptræne i fem måneder efter en hofteoperation, og hvis prognosen holder, går han glip af både Wimbledon og US Open senere i år.

Med sejren i Paris kan Djokovic blive den første mandlige spiller siden Rod Laver i 1969, der vinder alle fire grand slam-titler i samme kalenderår. Det havde han også chancen for i 2021, men tabte US Open-finalen til Daniil Medvedev.

Rod Laver er blandt de mange, der på sociale medier ønsker serberen tillykke.

- Dine evner og urokkelige mentale styrke på alle underlag er utrolige, skriver Laver blandt andet.

Sponsoreret indhold