Sport16. januar 2024

Hovedrysten i dansk EM-lejr: Hvorfor blev det ikke dobbelttjekket?

Danskerne har svært ved at forstå, at dommerne mod Portugal ikke genså kontroversiel situation på video
Danmarks Rasmus Lauge under EM kampen mellem Danmark - Portugal i Olympiahalle i München, mandag den 15 januar 2024. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
vækker det mildest undren på det danske hold, at en åbenlys fejlkendelse i kampen mod Portugal ikke blev dobbelttjekket på skærmen.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Dommerne har alle muligheder for at gense kontroversielle situationer på video ved EM i håndbold. Derfor vækker det mildest undren på det danske hold, at en åbenlys fejlkendelse i kampen mod Portugal ikke blev dobbelttjekket på skærmen.

I slutningen af første halvleg reducerede Portugal til 12-15 i en situation, hvor portugiserne helt tydeligt havde en mand for meget på banen.

Danskerne protesterede voldsomt, og publikum i hallen opførte en gjaldende pibekoncert. Alligevel afviste dommerne at kontrollere episoden. Det har den danske lejr meget svært ved at forstå.

- Vi må jo ikke appellere for, at de skal tjekke det igennem. Men der må da være nogle voksne derude, så har lyst til at kigge på det. Det er sjældent, at folk hidser sig så meget op, uden at der er noget at komme efter, siger Rasmus Lauge.

Flere danske spillere tog sig vantro til hovedet, da det gik op for dem, at dommerne ikke havde planer om at annullere scoringen.

Landstræner Nikolaj Jacobsen var også tydeligt utilfreds..

- Når man har videoredskabet, så er det meget nemt at lægge en dæmper på det hele. De skulle jo bare gå ud og tjekke det. Jeg kan ikke forstå, at de ikke gjorde det. Det giver en frustration, siger Nikolaj Jacobsen.

Hjulpet af den ureglementerede scoring holdt Portugal sig i hælene på danskerne indtil pausen. Efter sidebyttet satte Danmark dog tingene på plads og vandt klart med 37-27.

Sponsoreret indhold