Sport29. april 2024

Homoseksuel tennisspiller har fået sikkerhedsgaranti

Når kvindernes sæsonfinale bliver spillet i Saudi Arabien, så skal tennisstjernen Daria Kasatkina ikke være bekymret for sin sikkerhed
Kasatkina (tv) har gang i en flot sæson. I marts nåede hun finalen i 500-turneringen i Charleston, hvor amerikanske Danielle Collins (th) dog var for stor en mundfuld for russeren.  
Kasatkina (tv) har gang i en flot sæson. I marts nåede hun finalen i 500-turneringen i Charleston, hvor amerikanske Danielle Collins (th) dog var for stor en mundfuld for russeren.
 Foto: Photo by ELSA / GETTY IMAGES

WTA bekræftede tidligere på måneden, at Riyadh i Saudi Arabien skal være vært for kvindernes sæsonfinale på tennistouren i de næste tre år.

Den besked blev modtaget med blandede følelser i tennisverdenen og af offentligheden, da det i det arabiske land som bekendt kniber en anelse med at leve op til FNs menneskerettigheder - for nu at sige det mildt.

Det er da også et opsigtsvækkende valg, med tanke på, at der er flere store navne på WTA-touren, som er åbne omkring deres homoseksualitet.

Udover Kasatkina, er Nadia Podoroska og Greet Minnen, som begge er en del af verdensranglistens top 100, til kvinder. Podoroska sagde i november sidste år, at hun ikke ville støtte finalen, der spilles i Saudi-Arabien, og fortalte Clay Magazine: "For mig er der grænser."

For god ordens skyld, så er det kun de otte bedst rangerede spiller i verden, som kommer med til sæsonfinalerne, men her har Kasatkina altså gode chancer.

Der er "mange betænkeligheder ved at afholde en sådan begivenhed der", lød det dengang fra den 26-årige tennisspiller, som ligger nummer 11 på verdensranglisten, ifølge BBC.

Men tennisstjernen er nu blevet garanteret, at hun ikke skal bekymre sig om behandlingen af hende, hvis hun lykkes med at kvalificere sig:

- Jeg er blevet stillet en garanti om, at det ikke bliver noget problem for mig, siger Daria Kasatkina ifølge BBC.

- Vi ser, at saudierne nu er meget interesserede i sporten, de vil gerne udvikle sporten. Så længe det giver mulighed for folket, unge børn og kvinderne rent faktisk at se sporten, spille den og deltage i det her, synes jeg, det er fantastisk, lyder det fra Kasatkina.

Ifølge præsidenten i det saudiarabiske tennisforbund, Arij Almutabagan, skal homoseksuelle spillere da heller ikke bekymre sig om eventuelt at spille i landet:

- Folk kan opføre sig, som de vil - der er ingen, der siger, hvordan man kan eller ikke kan opføre sig. Man skal bare forstå, at hvert land har sine regler og traditioner, siger Arij Almutabagan.

Den 26-årige russer har i øvrigt ikke været bange for at tage bladet for munden, når det kommer til svære politiske emner. Hun var i 2022 ude og kritisere både Putin og krigen i Ukraine, som hun har kaldt et "mareridt".

Sponsoreret indhold