Sport16. maj 2023

Holger videre i Rom: Verdensetteren Djokovic venter i kvartfinalen

Holger Rune vandt 6-4, 5-7, 6-4 over Alexei Popyrin i Rom. Nu møder han serbiske Novak Djokovic onsdag
Holger Rune holdt hovedet koldt og tog sejren efter et svært andet sæt mod australske Popyrin.
Holger Rune holdt hovedet koldt og tog sejren efter et svært andet sæt mod australske Popyrin.
 Foto: Ritzau Scanpix

Den danske tennisstjerne Holger Rune er klar til kvartfinalen i den prestigefyldte Masters 1000-turnering i Rom.

Det står klart, efter at den 20-årige dansker måtte slidt hårdt for sejren i ottendedelsfinalen. Holger Rune vandt 6-4, 5-7, 6-4 over den australske kvalifikationsspiller Alexei Popyrin efter tre timer på det røde grus.

Havde Rune været lidt skarpere på sine breakbolde, havde kampen været overstået tidligere. Rune vandt blot to ud af 15 breakbolde.

I kvartfinalen venter et møde med topseedede Novak Djokovic.

Holger Rune var storfavorit i karrierens første møde med Popyrin, men selv om danskeren virkede mere bevægelig og benyttede et større slagrepertoire, var opgøret tæt.

Så snart duellerne blev lange, faldt de oftest ud til Runes fordel, mens langlemmede Popyrin tog de fleste af sine point efter vellykkede server eller vinderslag.

En halv time inde i kampen måtte Popyrin gå en tur i omklædningsrummet. Australieren var tydeligt besværet, men efter en kort pause meldte han sig klar til at spille videre og ydede modstand på samme niveau som tidligere i kampen.

Danskeren afgav ikke en eneste breakbold i første sæt, og så var hans servegennembrud til 2-1 tidligt i sættet afgørende.

I andet sæt var Rune den første til at være i serveproblemer. Han afværgede dog et servegennembrud i første omgang.

Rune fik tre muligheder for at bryde sig på 5-4, men missede dem alle. Det blev kostbart, for kort efter høvlede Rune bolden langt ud af banen på australierens anden sætbold.

I det afgørende tredje sæt var det så danskerens tur til hurtigt at blive tilset af en fysioterapeut, men Rune kunne fortsætte uden at være besværet.

Trætheden var begyndt at melde sig hos begge spillere, og det vilkår håndterede danskeren bedst. Rune fik brudt til 3-2, men der skulle hele fem matchbolde til, før Rune fik lukket kampen.

Internazionali d'Italia rangerer som en af sæsonens største turneringer og rangerer i laget lige under de fire grand slam-turneringer.

Sponsoreret indhold