Sport6. juni 2022

Holger Rune tager et gigantisk spring: Så god er han nu

Den danske tennisteenager er i dag oppe som nummer 28 i verden efter et fantastisk French Open
Holger Rune
Hvis Holger Rune forstår at pleje sit talent og holde sin vrede nede, kan han ende helt i toppen af tennisverdenen.
 Foto: Jon Bromley/Action Plus/Newscom/MEGA

Et forrygende French Open, som endte i kvartfinalen, har sendt danske Holger Rune mod nye højder på verdensranglisten i tennis.

Ranglisten opdateres hver mandag, og denne gang er Rune for første gang - og som den første danske herrespiller nogensinde - at finde i top-30. Han ligger nu nummer 28.

Det er et spring på 12 pladser fra den 40.-plads, han indtog for en uge siden, og som allerede havde gjort ham til dem bedste placerede danske herre til dato. Kenneth Carlsen var som sit højeste nummer 41 i karrieren.

Springet på 12 pladser er samtidig det største af alle spillerne i top-50 på ranglisten. Faktisk skal man helt ned til nummer 83 på listen for at finde svenske Mikael Ymer, som også har taget et hop på 12 pladser.

Den 19-årige dansker er i gang med lidt af en kometkarriere på ATP Tour.

Så sent som i starten af december 2020 lå han fortsat uden for top-500 på verdensranglisten, og det var først i januar i år, at han overhovedet kom ind i top-100.

Det er især hans sejr i ATP-turneringen i München - hans første titel på højeste niveau - tilbage i starten af maj samt den seneste præstation ved French Open, som har katapulteret ham op på ranglisten.

Runes overmand i French Open-kvartfinalen, norske Casper Ruud, nåede frem til finalen, som han tabte søndag i tre sæt til Rafael Nadal.

Sådan klarer de andre det

Norske Casper Ruud gjorde det så godt under French Open, at han nu er sendt fra ottende- til sjettepladsen på ranglisten, hvor Nadal hopper fra femte- til fjerdepladsen efter sin 14. triumf i turneringen.

Novak Djokovic rangerer stadig som nummer et efterfulgt af russeren Daniil Medvedev.

Clara Tauson, som på det seneste har døjet med skader, er faldet otte pladser ned på kvindernes rangliste. Her er hun nu nummer 52.

French Open-vinderen Iga Swiatek er fortsat suveræn verdensetter.

Sponsoreret indhold